0 0

 
Reply to this topicStart new topic
> Recording With Reaper
shredmandan
post Sep 6 2007, 01:47 AM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.311
Joined: 26-February 07
From: Tennessee , USA
Member No.: 1.260



Hey guys
I just got a mic i ordered to plug into my computer today.Reason i bought it was so i could just plug it in and record stuff right on reaper.When i try to click record on reaper it says not connected?Anyone know how i get the mic to work on reaper so i can record?

Thanks


--------------------
My Gear
Cort X-2 electric with 24 frets and 2 humbucker's dark Blue
Kustom DFX100 With Celestion Speakers,and thats it now (lol)

My Advice
Figure out what you want in life early.Wether it's the girl,the partying
or mastering the guitar.Adding any 2 together will get in your way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tonymiro
post Sep 6 2007, 02:02 AM
Post #2


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.122
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Do you mean that you get a little box come up that says, 'can't record no tracks armed for recording'? If it's this you have to arm the track first. Press the red record button on the left of the volume slider on the track you want to record to. Make sure your signal strength is ok, adjust as required and then you can start the recording by pressing the record button on the tape transport. You are then recording to the selected track.

If it's not this then give us a few more detail about whats going on.

Cheers,
Tony


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shredmandan
post Sep 6 2007, 02:14 AM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.311
Joined: 26-February 07
From: Tennessee , USA
Member No.: 1.260



QUOTE (tonymiro @ Sep 5 2007, 09:02 PM) *
Do you mean that you get a little box come up that says, 'can't record no tracks armed for recording'? If it's this you have to arm the track first. Press the red record button on the left of the volume slider on the track you want to record to. Make sure your signal strength is ok, adjust as required and then you can start the recording by pressing the record button on the tape transport. You are then recording to the selected track.

If it's not this then give us a few more detail about whats going on.

Cheers,
Tony


It is saying that no tracks armed,then i go in and select add a track .From there i try to click record button and it says not connected


QUOTE (shredmandan @ Sep 5 2007, 09:04 PM) *
It is saying that no tracks armed,then i go in and select add a track .From there i try to click record button and it says not connected


Its like not picking up my mic at all.Ever input stero mono and midi al say not connected when i try to hit record.


--------------------
My Gear
Cort X-2 electric with 24 frets and 2 humbucker's dark Blue
Kustom DFX100 With Celestion Speakers,and thats it now (lol)

My Advice
Figure out what you want in life early.Wether it's the girl,the partying
or mastering the guitar.Adding any 2 together will get in your way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Smurkas
post Sep 6 2007, 02:15 AM
Post #4


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 96
Joined: 15-July 07
Member No.: 2.316



Hey Shredman. What kind of soundcard are you plugging in to? If you can let's go into the chat and try to solve this.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shredmandan
post Sep 6 2007, 02:17 AM
Post #5


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.311
Joined: 26-February 07
From: Tennessee , USA
Member No.: 1.260



Thanks dude smile.gif
Im going in there now.


--------------------
My Gear
Cort X-2 electric with 24 frets and 2 humbucker's dark Blue
Kustom DFX100 With Celestion Speakers,and thats it now (lol)

My Advice
Figure out what you want in life early.Wether it's the girl,the partying
or mastering the guitar.Adding any 2 together will get in your way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tonymiro
post Sep 6 2007, 02:18 AM
Post #6


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.122
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Have you armed the track - is the red button (left hand side immediately below the track number) on the track you want to record to lit ? You arm it after you have added the track.

...Sorry got to go out for a bit - be back in a few hours but I'll help if you need when I get back.

Cheers,
Tony


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tonymiro
post Sep 6 2007, 06:58 AM
Post #7


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.122
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Is it ok now Dan?

Cheers,
Tony


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shredmandan
post Sep 6 2007, 11:47 AM
Post #8


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.311
Joined: 26-February 07
From: Tennessee , USA
Member No.: 1.260



QUOTE (tonymiro @ Sep 6 2007, 01:58 AM) *
Is it ok now Dan?

Cheers,
Tony



Yes Tony Thanks though smile.gif
It was the craziest thing.I had to delete the configuration file from when i downloaded reaper.After doing this i guess it make reaper look for all my hardware and it found my mic input. tongue.gif Very strange but i will post it on here so if anybody else has this problem they can look.Smurkas on here is the man biggrin.gif he run me through the whole thing life a customer service tech would have done laugh.gif .It realy helped though ,now i just need a decent Mic worth recording on laugh.gif

Thanks again though Tony wink.gif


--------------------
My Gear
Cort X-2 electric with 24 frets and 2 humbucker's dark Blue
Kustom DFX100 With Celestion Speakers,and thats it now (lol)

My Advice
Figure out what you want in life early.Wether it's the girl,the partying
or mastering the guitar.Adding any 2 together will get in your way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th August 2014 - 03:03 PM