Need Help With Setup...
Anastasio123
Nov 14 2007, 05:32 AM
GMC:er
Posts: 164
Joined: 17-March 07
So I downloaded reaper and have an amp to amplify my guitar, but I don't understand what I need to be able to play my guitar and have it directly flow into reaper. I have a Dell XPS so expect all the obvious plug ins are there. What I really need to know is what cords I need and where I have to plug them in so that I can get going with this.

If pictures are needed to better assess this problem (which I'm sure they are) don't hesitate to tell me before we get anywhere with this.

Thanks
-Tom

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muris Varajic
Nov 14 2007, 09:56 AM
Instructor
Posts: 15.459
Joined: 22-June 07
From: Sarajevo,Bosnia
You need to get your sound into PC.
There are 2 ways:
-lined or direct if you have some line output from the amp
-miced

But it all depends of your audio card and its inputs.
We need more details. smile.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
Youtube
MySpace
Website



Album "Let It Out" on
iTunes
and CD Baby

Check out my video lessons and instructor board!

The Pianist
tune is progress,check it out!

"ok.. it is great.. :P

have you myspace? Can i to personalize this for you guy?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
Nov 14 2007, 07:10 PM
Moderator - low level high stakes
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
As Muris says - if you can attach a photo of the inputs for the audio card/device or tell us the make and model Anastasio.

Cheers,
Tony

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Lewis
Nov 17 2007, 04:33 AM
Learning Guitar Hero
Posts: 234
Joined: 30-July 07
From: London
If I get reaper will I be able to use my toneport to record direct to it?

It runs on an asio interface?

May solve my recording problem for the metal collab? i.e allow me to import mp3's to record over?

Alex

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew Cockburn
Nov 17 2007, 04:46 AM
Moderation Policy Director
Posts: 10.459
Joined: 6-February 07
From: CT, USA
Yes, that should work smile.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
Check out my Instructor profile
Live long and prosper ...

My Stuff:

Electric Guitars : Ibanez Jem7v, Line6 Variax 700, Fender Plus Strat with 57/62 Pickups, Line6 Variax 705 Bass
Acoustic Guitars : Taylor 816ce, Martin D-15, Line6 Variax Acoustic 300 Nylon
Effects : Line6 Helix, Keeley Modded Boss DS1, Keeley Modded Boss BD2, Keeley 4 knob compressor, Keeley OxBlood
Amps : Epiphone Valve Jnr & Head, Cockburn A.C.1, Cockburn A.C.2, Blackstar Club 50 Head & 4x12 Cab
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
Nov 22 2007, 10:12 PM
Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
@Anastasio123
You forgot to mention what sound card do you have? DO you have an DI OUT on you amp? Please answer this and we will be glad to help you.

@Alex Lewis
Toneport IS an guitar and mic recording interface and yes it has a decent ASIO driver. I use it myself for online jamming with friends and pilot project making - even as my audio card on my PC. You should have no problem connecting and recording your gutiar to PC with that.

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 




RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th May 2020 - 01:35 AM