2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Wich Codec Are You Using?
Bogdan Radovic
post Mar 28 2008, 01:39 AM
Post #21


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Juan M. Valero @ Mar 27 2008, 07:14 PM) *
OMG when I format my PC i lost my configuration !! sad.gif I'm having lot of problems to edit my videos... I canot find a good config with the premier, I don't know why but all the original settings are horrible sad.gif

I try to install Vegas now, I surrender to Premiere


Yeah use vegas man its much easier and you get pretty same results wink.gif


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juan M. Valero
post Mar 28 2008, 01:50 AM
Post #22


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.270
Joined: 6-August 07
From: Girona - Spain
Member No.: 2.484



and what settings are you using ?? I have been trying it this evening and my demo file (4 minutes) was more than 1GB !!! laugh.gif that's too much for me tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew Cockburn
post Mar 28 2008, 12:00 PM
Post #23


Moderation Policy Director
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 10.459
Joined: 6-February 07
From: CT, USA
Member No.: 1.167



Which version of Vegas are you guys actually using? The regular or pro version? I have Adobe Premiere Elements and it seems ok, but I wonder if Vegas is better ...


--------------------
Check out my Instructor profile
Live long and prosper ...

My Stuff:

Electric Guitars : Ibanez Jem7v, Line6 Variax 700, Fender Plus Strat with 57/62 Pickups, Line6 Variax 705 Bass
Acoustic Guitars : Taylor 816ce, Martin D-15, Line6 Variax Acoustic 300 Nylon
Effects : Line6 Helix, Keeley Modded Boss DS1, Keeley Modded Boss BD2, Keeley 4 knob compressor, Keeley OxBlood
Amps : Epiphone Valve Jnr & Head, Cockburn A.C.1, Cockburn A.C.2, Blackstar Club 50 Head & 4x12 Cab
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Mar 28 2008, 01:13 PM
Post #24


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



I use Vegas 7.0 and use wmv codec, with a VBR video quality of 97% (whatever that means :unsure). Anyway the file should be around 15MB all in all.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juan M. Valero
post Mar 28 2008, 01:54 PM
Post #25


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.270
Joined: 6-August 07
From: Girona - Spain
Member No.: 2.484



mmm I have the Vegas 6... mmm I'm gonna see if I have this codec wink.gif
Ah, how do you put the text in Vegas ?? In premiere it was so easy but I have lot of problems with it because it adds automaticaly a black square around my video sad.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Mar 28 2008, 01:58 PM
Post #26


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



You put text by clicking the right mouse button on the video track and choose "add text media". Then you can click on the text event (which becomes an event like any other video), and it will open a window with all kinda of options for text editing, shadows etc..


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juan M. Valero
post Mar 28 2008, 02:18 PM
Post #27


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.270
Joined: 6-August 07
From: Girona - Spain
Member No.: 2.484



yeah, I find this option in the menu and now how can I put in with a transparent background ??


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joe Kataldo
post Apr 6 2008, 11:12 AM
Post #28


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 1.994
Joined: 2-January 08
From: Italy
Member No.: 3.681



What about using FLV codecs the one used by the ICP?


--------------------
________________________________________________________________________________

Add Me on MSN: [email protected]
Visit My Website JoeKataldo.com
I Use Bare Knuckle Pickups
MySapce.com/JoeKataldo
My Lessons and Instructor Board
My Wiki Page
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Apr 6 2008, 11:22 AM
Post #29


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Juan M. Valero @ Mar 28 2008, 03:18 PM) *
yeah, I find this option in the menu and now how can I put in with a transparent background ??


You can go to generate media > text > and choose the type with transparent background..You can drag and drop in the timeframe from there..Just make sure you place it in a track that is above your video track..


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Trond Vold
post Apr 6 2008, 11:23 AM
Post #30


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.497
Joined: 16-February 08
From: Norge!
Member No.: 4.261



Sorry for going slightly offtopic, but does anyone use Ulead Studio?
It came with the new camera and judging from the first few experiments i've done i think it's great.. and i estimate it will save me a few hours from the usual VirtualDub editing procedure.

Is Ulead any good? or should i try to get a version of Vegas while i'm first at it?
I'm still quite new to videoediting-software.


--------------------
Guitars: Schecter Stiletto Classic, Jackson SLSMG, Ibanez RG-380 Japan, Gibson Les Paul Studio

Amp: Marshall JMP-1 -> Rocktron Velocity 100 -> Marshall JCM-900 Lead 4x12

FX and stomps: T.C Electronics G-Sharp, Korg SDD-1200, Emma Transmorgrifier, BYOC Tribooster, GGG Green Ringer, Dinosaur Overdrive, Voodoo Lab SuperFuzz, Sovtek Bassballs, Line6 Tap Tremolo, EHX Screaming Bird.


___________________________________________________
My Lessons!

My Instructor Board!

My Myspace!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juan M. Valero
post Apr 6 2008, 11:58 AM
Post #31


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.270
Joined: 6-August 07
From: Girona - Spain
Member No.: 2.484



QUOTE (Bogdan @ Apr 6 2008, 12:22 PM) *
You can go to generate media > text > and choose the type with transparent background..You can drag and drop in the timeframe from there..Just make sure you place it in a track that is above your video track..


Thanks mate, I will try it wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Apr 6 2008, 07:04 PM
Post #32


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Trond Vold @ Apr 6 2008, 12:23 PM) *
Sorry for going slightly offtopic, but does anyone use Ulead Studio?
It came with the new camera and judging from the first few experiments i've done i think it's great.. and i estimate it will save me a few hours from the usual VirtualDub editing procedure.

Is Ulead any good? or should i try to get a version of Vegas while i'm first at it?
I'm still quite new to videoediting-software.


Well I think it is good enough! You don't need actually any special features...VirtualDub is cool but a little hard to use..If you can make everything easily in Ulead there is no need to go for Vegas..


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Apr 9 2008, 10:16 PM
Post #33


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



I would recommend Vegas. Virtual Dub is cool but it is for linear editing I think. In vegas yo can layout several tracks at once - so it's unlinear editing, and Vegas is very easy to work with.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joe Kataldo
post Apr 15 2008, 05:32 PM
Post #34


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 1.994
Joined: 2-January 08
From: Italy
Member No.: 3.681



None uses FLV codecs?


--------------------
________________________________________________________________________________

Add Me on MSN: [email protected]
Visit My Website JoeKataldo.com
I Use Bare Knuckle Pickups
MySapce.com/JoeKataldo
My Lessons and Instructor Board
My Wiki Page
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Apr 16 2008, 04:38 PM
Post #35


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



What do you mean? You can save it in any kind of format I guess...


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joe Kataldo
post Apr 16 2008, 06:27 PM
Post #36


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 1.994
Joined: 2-January 08
From: Italy
Member No.: 3.681



the same codecs ico uses, so he doesn't have to compress it again


--------------------
________________________________________________________________________________

Add Me on MSN: [email protected]
Visit My Website JoeKataldo.com
I Use Bare Knuckle Pickups
MySapce.com/JoeKataldo
My Lessons and Instructor Board
My Wiki Page
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th January 2017 - 06:04 AM