Drums In Reaper
Stevie-Ray-Vaugh...
May 30 2008, 09:40 PM
Learning Rock Star
Posts: 1.119
Joined: 23-December 06
From: Canada!
Hey GMC,
I've been having a little bit of trouble with Reaper. I have a drum program called Acoustica Beatcraft but when I program drums and import them into Reaper, they arent in time with the metronome. I made sure both were set to the same bpm, but they still don't line-up. Has anyone had any similar experiences and know what to do? smile.gif
Thanks many guys, you're awesome! biggrin.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


This post has been edited by Stevie·Ray·Vaughn: May 30 2008, 09:41 PM


--------------------


But still I want answers, what's the point, what does all this mean?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marshmall0wz
May 30 2008, 09:50 PM
GMC:er
Posts: 448
Joined: 12-February 08
QUOTE (Stevie·Ray·Vaughn @ May 30 2008, 04:40 PM) *
Hey GMC,
I've been having a little bit of trouble with Reaper. I have a drum program called Acoustica Beatcraft but when I program drums and import them into Reaper, they arent in time with the metronome. I made sure both were set to the same bpm, but they still don't line-up. Has anyone had any similar experiences and know what to do? smile.gif
Thanks many guys, you're awesome! biggrin.gif


i know that when u use ezdrummer that its works as a VST plugin. try that?

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------

Gibson SG-3 Faded
Epiphone Thunderbird
Ovation CC48
Vox AD30VT
Vintage U.S. Peavey Microbass
Orange Tiny Terror w/ 212 Cabinet
Creativity
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stevie-Ray-Vaugh...
May 30 2008, 09:51 PM
Learning Rock Star
Posts: 1.119
Joined: 23-December 06
From: Canada!
Is it free? smile.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------


But still I want answers, what's the point, what does all this mean?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marshmall0wz
May 30 2008, 10:09 PM
GMC:er
Posts: 448
Joined: 12-February 08
not in the least. but try and see if acoustica can be VST

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------

Gibson SG-3 Faded
Epiphone Thunderbird
Ovation CC48
Vox AD30VT
Vintage U.S. Peavey Microbass
Orange Tiny Terror w/ 212 Cabinet
Creativity
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
May 30 2008, 10:57 PM
Moderator - low level high stakes
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
I'd check your global project tempo setting as well - sometimes if its not the same (in pretty much any sequencer) you can have issues when you import.

Cheers,
Tony

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stevie-Ray-Vaugh...
May 30 2008, 11:01 PM
Learning Rock Star
Posts: 1.119
Joined: 23-December 06
From: Canada!
Well I set the click track to 90 bpm, then I set Acsoutica to 90bpm and made a drumtrack . And it doesnt match up with the click track and I dont understand why sad.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------


But still I want answers, what's the point, what does all this mean?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matt23
May 31 2008, 11:00 AM
Accomplished Tone Master
Posts: 1.745
Joined: 17-January 08
From: Scotland
I've got reaper and beatcraft, and this happens to me. I guess it's just there very slightly out of time which gets worse the longer you go through the recording. I don't see why it matters though, because if you've got a drum beat you don't need to use the reaper metronome.

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kaznie_NL
Jun 1 2008, 07:23 PM
Experienced Tone Seeker
Posts: 4.809
Joined: 8-December 07
From: Hedel, Netherlands
QUOTE (Stevie·Ray·Vaughn @ May 31 2008, 12:01 AM) *
Well I set the click track to 90 bpm, then I set Acsoutica to 90bpm and made a drumtrack . And it doesnt match up with the click track and I dont understand why sad.gif

How do you make a click track? Pls pm me about it, it'd be great for my latency issues.

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------
My YouTube Channel Here

My Rec Takes Here


--- GEAR ---
Ibanez SA08LTD2 BAR
Vox AD50VT
Pod Farm
Line 6 Pod Studio GX
El Cheapo Strat
Dunlop Slide
Korg Toneworks AX5G
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stevie-Ray-Vaugh...
Jun 1 2008, 08:44 PM
Learning Rock Star
Posts: 1.119
Joined: 23-December 06
From: Canada!
QUOTE (Matt23 @ May 31 2008, 10:00 AM) *
I've got reaper and beatcraft, and this happens to me. I guess it's just there very slightly out of time which gets worse the longer you go through the recording. I don't see why it matters though, because if you've got a drum beat you don't need to use the reaper metronome.


Exactly! But it's not like this for everyone, so Im wondering if there is anyway I can fix it .. sad.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------


But still I want answers, what's the point, what does all this mean?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matt23
Jun 1 2008, 08:45 PM
Accomplished Tone Master
Posts: 1.745
Joined: 17-January 08
From: Scotland
I'm gonna try find out how to sort it just now, but why do you need them to keep in time?

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stevie-Ray-Vaugh...
Jun 3 2008, 03:19 AM
Learning Rock Star
Posts: 1.119
Joined: 23-December 06
From: Canada!
Well when you record guitar to a click track, then add drums in, they dont line up sad.gif

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!


--------------------


But still I want answers, what's the point, what does all this mean?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matt23
Jun 3 2008, 03:32 PM
Accomplished Tone Master
Posts: 1.745
Joined: 17-January 08
From: Scotland
I'd just record drums before guitar if the click track doesn't match up.

You are at GuitarMasterClass.net


Don't miss today's free lick. Plus all our lessons are packed with free content!

Don't miss today's free blues, jazz & country licks. Plus all our lessons are packed with free content!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 




RSS Lo-Fi Version Time is now: 5th July 2020 - 06:58 PM