Reply to this topicStart new topic
> Pedal Not Working.
SnoCone
post Jul 9 2008, 05:10 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 33
Joined: 8-July 08
Member No.: 5.461



Hello, i have a problem with one of my pedals.

Its an EHX Metal Muff w/ top boost. Im trying to use it through a Hughes & Kettner Edition Blue 60dfx. Im trying to use it with Guitar>Cord>Pedal>Cord>input of amp. And im getting no sound. This pedal has worked with my old amp (fender frontman). So im wondering why its not working with this?

-Pedal has battery in it
-Pedal works with other amp
-Hughes & Kettner is new

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caelumamittendum
post Jul 9 2008, 05:22 PM
Post #2


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 4.345
Joined: 14-June 08
From: Copenhagen, Denmark
Member No.: 5.298



Have you got a power supply or new batteries for the pedal? You have probably already tested this anyway.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Jul 9 2008, 05:27 PM
Post #3


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



Id' start ruling out the guitar and the amp. They are easy to test if they work and they probably do.


Does the cords work?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Jul 9 2008, 05:46 PM
Post #4


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



Maybe batteries has drained...Any way test both cables with a new amp going guitar>amp and if both cables work plug in the pedal in between and see if it works...Of course you need a new fresh batteries or power supply...It isn't possible that one pedal works with one and not the other amp if connected right..


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SnoCone
post Jul 9 2008, 06:33 PM
Post #5


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 33
Joined: 8-July 08
Member No.: 5.461



QUOTE (Bogdan Radovic @ Jul 9 2008, 05:46 PM) *
Maybe batteries has drained...Any way test both cables with a new amp going guitar>amp and if both cables work plug in the pedal in between and see if it works...Of course you need a new fresh batteries or power supply...It isn't possible that one pedal works with one and not the other amp if connected right..


Well thats whats happening, no i im going to try to replace the battery's, and see if a fresh set make it work. But yeah, also with this amp i dont get any sound unless i turn the mid/treb/bass up so maybe i have to turn some knobs to get it to work?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Jul 10 2008, 11:48 AM
Post #6


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



Well you have to turn mid/treb/bass to 12oclock position and also volumes ...I suggest plugging a guitar straight to amp setting up the sound , and than connecting a pedal to the story to see if you can get any sound.. wink.gif


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Jul 10 2008, 02:22 PM
Post #7


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Turn all to 5 on amp, and check the cables. The cables could be the problem.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th January 2017 - 11:52 AM