Reply to this topicStart new topic
> Burning Tracks From Live
zoom
post Sep 20 2008, 07:22 AM
Post #1


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 636
Joined: 23-March 07
From: Australia
Member No.: 1.403



Hi Guys

I'm new to recording and I'm recording on line 6 live 5.2 I think. I've layed a simple vocal track and guitar track and I want to export to disk. I've figured how to export but when I do the tracks stay as seperate WAV files. I know I'm missing somthing. Help please sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Sep 20 2008, 10:14 AM
Post #2


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



Hi! I didn't really understand what you're using. Too little information from you or too little knowledge on my side. "Live" like you stated gives me the ideas it's a POD XT or X3 but then a version number 5.2 suggests it's software. No? But which software?

If that's the case the POD acts as your soundinterface, does none of the actual recording of the tracks. Your sequencer program does that and there is where you choose to render your project into a wav or mp3 file and probably how to render the files, together or as separate files.

Perhaps I'm missing something and my answer isn't really what you were looking for but please be more specific on what you're using to record and develop further on how you render and I'm sure someone can help.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Sep 20 2008, 11:06 AM
Post #3


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



I think he meant Abletone Live DAW, that comes bundled with Line 6 devices, If I'm not mistaken.

If so, there should be an option in export window to export a mixdown, not separate tracks. I recommend searching the help index of the software for keywords like "export audio", or "mixdown", and you will find those options.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoom
post Sep 20 2008, 05:32 PM
Post #4


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 636
Joined: 23-March 07
From: Australia
Member No.: 1.403



Sorry about the lack of info. I am actualy using Abletone Live DAW.
I will have a look for that mixing down. Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Sep 20 2008, 05:32 PM
Post #5


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



This might help. https://www.youtube.com/watch?v=qhQ3h2fF5cE

This post has been edited by Nemanja Filipovic: Sep 20 2008, 05:33 PM


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Sep 20 2008, 06:58 PM
Post #6


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



If you can feedback of your progress,so if you did not find the solution we could look for more answers.


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoom
post Sep 21 2008, 05:09 AM
Post #7


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 636
Joined: 23-March 07
From: Australia
Member No.: 1.403



ok so far I've no joy. I have no problem rendering to disk and making a wav file it is just that it makes a wav file for ever track rather than just one wav file

Reading through the manuel it say that rendering to disk will always render the signal at live's master ouput. If you are monitoring the master ouput, you can be sure that the rendered file will contain exactly what you hear.
Unfortunaly this is not my result when I play my tracks in live all is good but when I render to disk it seperates all the tracks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoom
post Sep 21 2008, 07:09 AM
Post #8


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 636
Joined: 23-March 07
From: Australia
Member No.: 1.403



Ok I looked again and I found what was appears to be wrong. Actually it was working but it put the audio file in a different folder which I have found. So when I render to disk it does make separate files plus a combined one. Thanks guys. yippy!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Sep 21 2008, 02:44 PM
Post #9


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Great, I'm glad you have found a solution. Actually I suspected a little that you were looking in a folder that holds the recorded files, but didn't wanna make that presumption. Anyway, it's good that you have overcome problem, happy recording and exporting! smile.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Sep 21 2008, 08:33 PM
Post #10


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



Great,I am glad you solve your problem.smile.gif


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2017 - 08:48 PM