Reply to this topicStart new topic
> High Output Latency For Podxt
steve25
post Oct 10 2008, 04:22 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.197
Joined: 19-April 07
From: Wiltshire, England
Member No.: 1.626



As the topic says i'm suddenly getting a high output latency in Cubase with my PODxt. In the VST Multitrack settings that use ASIO PODxt the input latency is fine i can record in normal speed but when trying to play back its hellishly slow and impossible to work with. The latency is in the millions so not good at all. It seems to be since i've installed a VSTi but there has to be something up with that because its only 1 that i've installed and i'm pretty sure my pc is capable of handling it. What can i do to make this better?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Oct 10 2008, 06:22 PM
Post #2


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



Possibly the VSTi reset some previous settings. Like the control panels' audio settings. I've experienced myself that with a default device like a built in soundcard doesn't work well while recording. So perhaps your VSTi have reset something like that? huh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jad Diab
post Oct 10 2008, 06:27 PM
Post #3


Instructor (former GMCer Zizi Top)
*

Group: Members
Posts: 792
Joined: 29-December 07
From: Paris France
Member No.: 3.642



When playing your VST instrument, are you playing it with a midi, cause this might give you a bad latency if you want to record an audio file on it. What you can do, is export your midi file into a mp3 file than inport it so that why your midi file become an audio file ....
Not sur i'm clear lol !!


--------------------
I endorse Sp custom pickups

Check out some of my work :
Youtube
GMC lessons
Myspace
Go to the top of the page
 
+Quote Post
steve25
post Oct 10 2008, 11:43 PM
Post #4


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.197
Joined: 19-April 07
From: Wiltshire, England
Member No.: 1.626



QUOTE (Zizi Top @ Oct 10 2008, 06:27 PM) *
When playing your VST instrument, are you playing it with a midi, cause this might give you a bad latency if you want to record an audio file on it. What you can do, is export your midi file into a mp3 file than inport it so that why your midi file become an audio file ....
Not sur i'm clear lol !!


I'm not sure, i've done a test. If i start a new project with no VSTi selected the latency is fine. However the moment i turn the new plugin on then the latency goes sky high without me even recording anything or playing anything back
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Oct 11 2008, 11:12 AM
Post #5


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



Maybe your computer can't handle it all for some reason.What kind of VST are you using ? I would suggest going to preferences>device settings and setting up your podxt as default sound device (one again) in cubase. Maybe it resets something and works than..


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew Cockburn
post Oct 11 2008, 01:36 PM
Post #6


Moderation Policy Director
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 10.459
Joined: 6-February 07
From: CT, USA
Member No.: 1.167



Which VSTi is this? Some VSTs have built in latency because of all the processing they do, which in turn adds latency to everything as the host compensates to keep everything in time. Going sky high seems wrong though ...


--------------------
Check out my Instructor profile
Live long and prosper ...

My Stuff:

Electric Guitars : Ibanez Jem7v, Line6 Variax 700, Fender Plus Strat with 57/62 Pickups, Line6 Variax 705 Bass
Acoustic Guitars : Taylor 816ce, Martin D-15, Line6 Variax Acoustic 300 Nylon
Effects : Line6 Helix, Keeley Modded Boss DS1, Keeley Modded Boss BD2, Keeley 4 knob compressor, Keeley OxBlood
Amps : Epiphone Valve Jnr & Head, Cockburn A.C.1, Cockburn A.C.2, Blackstar Club 50 Head & 4x12 Cab
Go to the top of the page
 
+Quote Post
steve25
post Oct 11 2008, 10:45 PM
Post #7


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.197
Joined: 19-April 07
From: Wiltshire, England
Member No.: 1.626



The VSTi is Addictive Drums. I'm hoping i'll be able to get it sorted especiall at the price it costs. I'm not actually at my main pc at the moment, not until sunday maybe i can have a closer look at the settings then
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Oct 14 2008, 11:38 AM
Post #8


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Reinstall the drivers. It should work on a reasonably good machine mate.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kjutte
post Oct 14 2008, 01:54 PM
Post #9


GMC:er
*

Group: Passive
Posts: 1.710
Joined: 17-July 07
From: Norway
Member No.: 2.337



QUOTE (steve25 @ Oct 10 2008, 05:22 PM) *
As the topic says i'm suddenly getting a high output latency in Cubase with my PODxt. In the VST Multitrack settings that use ASIO PODxt the input latency is fine i can record in normal speed but when trying to play back its hellishly slow and impossible to work with. The latency is in the millions so not good at all. It seems to be since i've installed a VSTi but there has to be something up with that because its only 1 that i've installed and i'm pretty sure my pc is capable of handling it. What can i do to make this better?


if you use major VSTs you need mac. windows can't handle it without latency. THat's what my local audioshop said anyway.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Oct 14 2008, 02:48 PM
Post #10


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



I am recording over 1.7 GB of ram memory used(all midi),so try to reinstall drivers.All so re install Cubase,maybe he makes the problem.


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th January 2017 - 06:02 AM