2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Got A Problem With Toneport Ux2 And It's Driving Me Insane
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 07:49 PM
Post #21


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



My settings are the same as yours sad.gif

Its my effects that aren't working if that helps.

And it worked normally before. I didn't change a thing. It started doing it for some weird reason.

This post has been edited by OrganisedConfusion: Oct 14 2008, 07:49 PM


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Oct 14 2008, 07:58 PM
Post #22


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (OrganisedConfusion @ Oct 14 2008, 08:49 PM) *
My settings are the same as yours sad.gif

Its my effects that aren't working if that helps.

And it worked normally before. I didn't change a thing. It started doing it for some weird reason.


Hmmm....

Lets get this straight , when you plug in headphones into headphones output in UX2 , go to gearbox software, in its own player load a mp3 track and play it back - you only hear sound on one channel ?? Try that one please...

I would recommend reinstalling everything completely just to make sure...

Your tones should be located in : C:\Program Files\Line6\GearBox\data\Factory\Preset\USER

You should copy the whole USER folder, and later on paste it into new installation..Everything should be working...


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 08:08 PM
Post #23


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



It won't play anything in player as it says needs MP3 codec even though I obviously have that.


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Oct 14 2008, 08:10 PM
Post #24


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (OrganisedConfusion @ Oct 14 2008, 09:08 PM) *
It won't play anything in player as it says needs MP3 codec even though I obviously have that.


Hmm do you have an .wav files ?? Just to test if both speakers work...Anyway I think something is wrong with the software and installation...Have you tried using Line 6 monkey to update your software and drivers to the latest version ??
Also I think complete reinstall should do the trick but lets leave that as a last resort..


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 08:17 PM
Post #25


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



WAV wont load either says Failed to set up Track Engine with file. I did just reinstall software today sad.gif


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Oct 14 2008, 08:18 PM
Post #26


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Have you plugged in any USB devices recently OC?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 08:22 PM
Post #27


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Oct 14 2008, 08:18 PM) *
Have you plugged in any USB devices recently OC?

Yeah. A Webcam but it worked fine for a while after installing. I uninstalled it today and it made no difference. So I reinstalled Toneport and still nothing.


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Oct 14 2008, 08:24 PM
Post #28


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



Try updating to the latest version of drivers and all the line6 software using line6 monkey.


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ctodd
post Oct 14 2008, 08:34 PM
Post #29


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 493
Joined: 15-October 07
From: Pennsylvania
Member No.: 3.051



regarding your issue with only hearing mono through your headphones......


I had this same problem, and with me I was using a 1/4 inch adapter so that my headphones would fit into the plug on the toneport...... it turned out that this adapter did not support stereo sound and it was driving crazy for the longest time....

try and see if you can get stereo sound out of CD player/ Ipod etc.

if you can then try using a different adapter, because that was my problem

This post has been edited by Ctodd: Oct 14 2008, 08:34 PM


--------------------
QUOTE (Emir Hot @ Feb 5 2009, 03:41 AM) *
When you hear something that you really like, take guitar and kill the beast.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
opeth.db
post Oct 14 2008, 08:40 PM
Post #30


Learning Apprentice Player
*

Group: Members
Posts: 1.156
Joined: 11-September 08
From: Cleveland, Ohio
Member No.: 5.886



QUOTE (Ctodd @ Oct 14 2008, 03:34 PM) *
regarding your issue with only hearing mono through your headphones......


I had this same problem, and with me I was using a 1/4 inch adapter so that my headphones would fit into the plug on the toneport...... it turned out that this adapter did not support stereo sound and it was driving crazy for the longest time....

try and see if you can get stereo sound out of CD player/ Ipod etc.

if you can then try using a different adapter, because that was my problem


Very easy to figure out if the jack is stereo or mono is look at the plug. If it has one ring around the tip its mono, 2 its stereo.

stereo


mono


Hope ths helpss.


--------------------
My Gear
Ibanez RG570 Silver
Jackson Ofset V Randy Rhodes Signature
Mitchell Acoustic
Custom Ibanez S series (Currently working on)
X2 XDS95 Digital Wireless system
Line 6 MKII
8 Channel USB Roland Mixer

My Site
www.shredwork.com

Learn how to count. It's what separates the hack and the pros IMHO. -LCSDDS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Oct 14 2008, 08:44 PM
Post #31


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



OK, have you maybe moved the TOneport cable from one USB slot to the next?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 08:59 PM
Post #32


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



WOW guys. All your advice has come together and it's made everything work lol. I love you all. This is why GMC is so great. 4 people offer help and all 4 people solve the problem together offering 4 different sub suggestions. I love it biggrin.gif

Thank you greatly. Now I can get on with my recording and learning. smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif


QUOTE (Bogdan Radovic @ Oct 14 2008, 08:24 PM) *
Try updating to the latest version of drivers and all the line6 software using line6 monkey.

This solved my problems with effects but still mono. They work again smile.gif

QUOTE (Ctodd @ Oct 14 2008, 08:34 PM) *
regarding your issue with only hearing mono through your headphones......


I had this same problem, and with me I was using a 1/4 inch adapter so that my headphones would fit into the plug on the toneport...... it turned out that this adapter did not support stereo sound and it was driving crazy for the longest time....

try and see if you can get stereo sound out of CD player/ Ipod etc.

if you can then try using a different adapter, because that was my problem

I was using a mono adaptor. I'd swapped and not noticed one was mono smile.gif

QUOTE (opeth.db @ Oct 14 2008, 08:40 PM) *
Very easy to figure out if the jack is stereo or mono is look at the plug. If it has one ring around the tip its mono, 2 its stereo.

stereo


mono


Hope ths helpss.

I should really know this being an engineer but you can forget when stressed so thankyou

QUOTE (Ivan Milenkovic @ Oct 14 2008, 08:44 PM) *
OK, have you maybe moved the TOneport cable from one USB slot to the next?

This solved a few other issues I had in connecting with Sonar


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Oct 14 2008, 09:02 PM
Post #33


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



Wow this was a brainstorming indeed !! smile.gif I'm really glad you fixed ALL your problems with toneport now and you're ready to record !! smile.gif GO GO GMC POWER !!! laugh.gif

This post has been edited by Bogdan Radovic: Oct 14 2008, 09:03 PM


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OrganisedConfusi...
post Oct 14 2008, 09:07 PM
Post #34


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5.635
Joined: 29-November 07
From: Nottingham, UK
Member No.: 3.401



Cheers guys. I get so stressed so easy and this has made me very happy smile.gif


--------------------
Gear
Guitars:- Caparison Horus Snowcloud, Parker Nitefly M, Parker Nitefly SA, Gibson SG, Parker P10e, 40 Year Old Spanish Acoustic
Amps:- Framus Ruby Riot 2x12" stack
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Oct 14 2008, 09:09 PM
Post #35


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



I'm really glad how this turned out mate. Cheers, and happy working smile.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2017 - 11:51 PM