Reply to this topicStart new topic
> Buzzing :-(
Tolek
post Nov 10 2008, 04:35 PM
Post #1


Learning Rock Star
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 2.888
Joined: 23-March 07
From: Brighton
Member No.: 1.402



Hey guys,
I recently connected my "Dunlop Cry Baby" Wah Pedal to my amp and it sounds awful. sad.gif It is buzzing all the time and I don´t know why.
Anybody got an idea?

Cheers,
Tolek
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matt23
post Nov 10 2008, 04:38 PM
Post #2


Accomplished Tone Master
Group Icon

Group: GMC Wiki:er
Posts: 1.745
Joined: 17-January 08
From: Scotland
Member No.: 3.866



All cables plugged in fully? You should expect a bit of a hiss especially with the pedal fully forward. Is it like buzzing when you turn on an amp without a guitar plugged in?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tolek
post Nov 10 2008, 04:44 PM
Post #3


Learning Rock Star
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 2.888
Joined: 23-March 07
From: Brighton
Member No.: 1.402



The problem is solved. laugh.gif Before opening this topic, I changed the cable between guitar and pedal, but now I changed the cable linking amp and pedal. It´s clean. smile.gif My cable is broke... I barely used it. huh.gif It doesn´t matter anymore.

Thanks for answering annway, Matt. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kjutte
post Nov 12 2008, 12:25 PM
Post #4


GMC:er
*

Group: Passive
Posts: 1.710
Joined: 17-July 07
From: Norway
Member No.: 2.337



QUOTE (Tolek @ Nov 10 2008, 04:35 PM) *
Hey guys,
I recently connected my "Dunlop Cry Baby" Wah Pedal to my amp and it sounds awful. sad.gif It is buzzing all the time and I don´t know why.
Anybody got an idea?

Cheers,
Tolek


A crybaby does generate alot of noise. Make sure all powercables are seperated from signalcables, etc.
I used to have alot of noise too, until I seperated my signalcables from everything else.
Also make sure they're not coiled together, as they will work as an antenna.

Also, they should be seperated from all electronic gear, as they in general produce alot of noise, which is induced to the signal cables.

QUOTE (Tolek @ Nov 10 2008, 04:44 PM) *
The problem is solved. laugh.gif Before opening this topic, I changed the cable between guitar and pedal, but now I changed the cable linking amp and pedal. It´s clean. smile.gif My cable is broke... I barely used it. huh.gif It doesn´t matter anymore.

Thanks for answering annway, Matt. smile.gif


...or that biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd May 2017 - 09:53 PM