Reply to this topicStart new topic
> Low Input On Amp Sims
Falcao
post Jan 6 2009, 09:02 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 17-October 07
Member No.: 3.073



Hi,

Recently I have downloaded TH1 Overloud Demo (amp sim for pc) but I have been having some problems with my input level. TH1 has an input level adjuster so I can test my input, but the problem is that it's low.
[Here a pic of what it looks like ]

I can't seem to reach the green part.

I have an EM-U 1212m soundcard, so I tried adjusting the volume in Patchmix, but it doesn't seem to help.
Guitar volume is on max and it's on the bridge position.

My setup:
Ibanez RG 1570 (with Dimarzio evolution pickups) -> di-box behringer DI-100 --> stereo cable -> EM-U 1212m

I am quite noob at this, so can anyone help?
Thanks smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Jan 6 2009, 10:14 PM
Post #2


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Why is there a stereo cable between your DI box and EMU man?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Falcao
post Jan 6 2009, 11:17 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 17-October 07
Member No.: 3.073



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Jan 6 2009, 10:14 PM) *
Why is there a stereo cable between your DI box and EMU man?


Because my other cable is damaged and that's the only thing I could temporarily replace it with.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Jan 7 2009, 01:46 PM
Post #4


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



If the volume is down even in patchmix of the EMU, there could be possibly something wrong with the cabling. Is the volume down there man?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Jan 7 2009, 01:51 PM
Post #5


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



Hi mate,well,check first that you are in the wright input.And then if nothing else works bust up volume on the chanell.
Attached Image


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post
utak3r
post Jan 7 2009, 01:58 PM
Post #6


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 553
Joined: 3-January 09
From: Szczecin, Poland
Member No.: 6.530



You have to keep in mind, that the loudness of the recording has nothing to do with loudness of what you hear wink.gif Double check you've properly set a level of recording in your soundcard mixer.


--------------------
sooner or later... you will meet the undertaker...
utak3r.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Jan 7 2009, 02:07 PM
Post #7


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



QUOTE (utak3r @ Jan 7 2009, 01:58 PM) *
You have to keep in mind, that the loudness of the recording has nothing to do with loudness of what you hear wink.gif Double check you've properly set a level of recording in your soundcard mixer.

You are wright mate.The picture example just bust up playback sound,not actual recording volume.I control that option trough my pre amp.I think you need pe amp for louder signal,couse I think that E-Mu douse not have her own pre amps.


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post
utak3r
post Jan 7 2009, 02:11 PM
Post #8


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 553
Joined: 3-January 09
From: Szczecin, Poland
Member No.: 6.530



Well, generally speaking, if I put my guitar right into mic in my PC, I almost get nothing. You just have to have some hardware preamp... I'm going through my Boss MT-2 if I want to record something. Just turn a distortion off and it will serve as a preamp smile.gif


--------------------
sooner or later... you will meet the undertaker...
utak3r.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Falcao
post Jan 7 2009, 06:42 PM
Post #9


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 17-October 07
Member No.: 3.073



Hi again,

Ok, first I tried what Nemaja suggested and it improved, but not enough to reach the green part.
Then I went to a friend to borrow his HM-2 pedal. So I plugged everything in and it worked! (like utak3r suggested) biggrin.gif

Thanks alot Nemanja, utak3r and Ivan cool.gif appreciate it!

>edit: ops miss spelled Namanja's name sry tongue.gif

This post has been edited by Falcao: Jan 8 2009, 12:46 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
utak3r
post Jan 7 2009, 06:47 PM
Post #10


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 553
Joined: 3-January 09
From: Szczecin, Poland
Member No.: 6.530



Excellent smile.gif


--------------------
sooner or later... you will meet the undertaker...
utak3r.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Jan 7 2009, 06:51 PM
Post #11


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



That's great man, glad you got the problem sorted out. Cheers! smile.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemanja Filipovi...
post Jan 7 2009, 09:41 PM
Post #12


Singing Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.391
Joined: 23-January 08
Member No.: 3.960



Great to hear the news mate.wink.gif


--------------------
Check out my video lessons and instructor board!

Participate im my new Crazy Blues Collaboration
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Toni Suominen
post Jan 16 2009, 11:34 PM
Post #13


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.038
Joined: 2-December 07
From: Rauma, Finland
Member No.: 3.434



Never knew that you could use a pedal as a recording pre-amp biggrin.gif

Glad to hear that you got everything working smile.gif

This post has been edited by Toni Suominen: Jan 16 2009, 11:35 PM


--------------------
Gear:
-PRS Custom 22
-Edwards Les Paul
-PodXT
-Ibanez Acoustic


Check out my lessons and my instructor profile!

My Youtube channel

My Last.FM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th July 2017 - 09:47 AM