Reply to this topicStart new topic
> Youtube Issues
Andrew6
post Feb 22 2009, 03:43 PM
Post #1


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



Hey guys, I am trying to upload some completed lessons to YouTube to use as feedback/promotion for this great site and I can't seem to get the timing on them correct, the video gets way ahead of the audio and it makes it look just ridiculous. Any idea what could be causing this problem? Thanks


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
berko
post Feb 22 2009, 03:56 PM
Post #2


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.771
Joined: 2-April 08
From: Budapest, Hungary
Member No.: 4.782



Do the vids only get out of sync when you upload them to youtube? or do you get this issue when exporting the video files? what editing software do you use? or do you record audio with the mic of the camera as well and don't do any editing?

youtube on it's own shouldn't mess up the video (or at least the syncing of video and audio)


--------------------
High speed, low drag


Check out my YouTube channel
HERE!


Here you can find my
MYSPACE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew6
post Feb 22 2009, 05:14 PM
Post #3


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



QUOTE (berko @ Feb 22 2009, 10:56 AM) *
Do the vids only get out of sync when you upload them to youtube? or do you get this issue when exporting the video files? what editing software do you use? or do you record audio with the mic of the camera as well and don't do any editing?

youtube on it's own shouldn't mess up the video (or at least the syncing of video and audio)

The videos are fine until they hit youtube sad.gif and not all of them its like random haha


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Feb 22 2009, 05:28 PM
Post #4


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



I don't know maybe its the format in which they are..Try exporting to other formats like FLV , AVI etc....But if its a small file and random issue I would recommend re uploading until it works smile.gif


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew6
post Feb 22 2009, 09:24 PM
Post #5


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



QUOTE (VictorUK @ Feb 22 2009, 04:22 PM) *
Hi andrew, what programme are you using to render the video and what format are they? and your not using quick capture are you?

-Victor

What exactly is quick capture?? I am actually doing everything via dell webcam central on my laptop as I dont have any interfaces or good software sad.gif


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Feb 22 2009, 10:25 PM
Post #6


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



What kind of a codec and container format you used for the videos mate?

examples:

codecs: Divx, Xvid, Quicktime, mpeg2, H.264, flash

container: avi, mpg, mov, flv


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew6
post Feb 22 2009, 10:29 PM
Post #7


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Feb 22 2009, 05:25 PM) *
What kind of a codec and container format you used for the videos mate?

examples:

codecs: Divx, Xvid, Quicktime, mpeg2, H.264, flash

container: avi, mpg, mov, flv

All I know is its a .WMV file how would I find more information?


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew6
post Feb 22 2009, 11:07 PM
Post #8


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



Ive got one video to work on there I think it might have something to do with the recorded resolution... I will investigate further


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Feb 22 2009, 11:34 PM
Post #9


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Well, what resolution do you use mate? Also possibly the framerate info and standard could be useful to localize the problem.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew6
post Feb 23 2009, 12:09 AM
Post #10


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 604
Joined: 17-June 08
From: NB. Canada
Member No.: 5.319



Ive fixed the problem I was using a strange resolution and somehow it was causing the strange sync errors. Not sure how this works but when I record it at a more standard resolution the problem appears to be gone


--------------------
The Gear Box:

Jackon RR5 Randy Rhoads
Epiphone Special II
Ibanez GRG170DX

Rogue Electric Acoustic (CHEAP lol)

Behringer GX210 AMP
Crate GT30 AMP

Korg Ax5G Effects Unit
Zoom G2 Effects Unit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muris Varajic
post Feb 23 2009, 12:33 AM
Post #11


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.459
Joined: 22-June 07
From: Sarajevo,Bosnia
Member No.: 2.159



QUOTE (Andrew6 @ Feb 23 2009, 12:09 AM) *
Ive fixed the problem I was using a strange resolution and somehow it was causing the strange sync errors. Not sure how this works but when I record it at a more standard resolution the problem appears to be gone


There you go. wink.gif


--------------------
Youtube
MySpace
Website



Album "Let It Out" on
iTunes
and CD Baby

Check out my video lessons and instructor board!

The Pianist
tune is progress,check it out!

"ok.. it is great.. :P

have you myspace? Can i to personalize this for you guy?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pedja Simovic
post Feb 23 2009, 01:53 AM
Post #12


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 8.109
Joined: 13-September 08
From: Nis, Serbia
Member No.: 5.892



Also for future try downloading Klite codec pack. Its free and it has virtually everything you need to watch and create videos codec wise. Youtube uploading will never be a problem again wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th May 2017 - 11:24 AM