Reply to this topicStart new topic
> Problems Wth My Pedals Part 2
Marc_Maiden
post Apr 4 2009, 10:42 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.164
Joined: 23-October 08
From: Fremont, CA
Member No.: 6.124



aiiiieeeee why cant anything run smoothly for me!


i realized that my boss pedal makes my tone super bassy....muffled almost...whats up with that? it does that plug into the effects loop....i can even tolerate the sound plugged into the front....note its bassy when i roll off the bass and mid and roll up the highs...

not cool...what can i do to fix this?!

or is it the pedal?

or my loop?


or i just should quit at buying effects lol


--------------------
- Marc
Current Set up:
Atomic Reactor 2x12 Cab/power amp with a Digitech rp1000 as a preamp
Schecter c1 plus electric guitar

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Apr 4 2009, 10:50 PM
Post #2


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



you'd be helped trying the pedal with another amp to rule out items to narrow down the source of the problem.

If you have the same bad sound both before the amp and in the loop I don't see how it could be the loop.

You should try the pedal with another amp.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marc_Maiden
post Apr 5 2009, 12:51 AM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.164
Joined: 23-October 08
From: Fremont, CA
Member No.: 6.124



boss rv-3


--------------------
- Marc
Current Set up:
Atomic Reactor 2x12 Cab/power amp with a Digitech rp1000 as a preamp
Schecter c1 plus electric guitar

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kjutte
post Apr 5 2009, 12:52 AM
Post #4


GMC:er
*

Group: Passive
Posts: 1.710
Joined: 17-July 07
From: Norway
Member No.: 2.337



QUOTE (Marc_Maiden @ Apr 4 2009, 11:42 PM) *
aiiiieeeee why cant anything run smoothly for me!


i realized that my boss pedal makes my tone super bassy....muffled almost...whats up with that? it does that plug into the effects loop....i can even tolerate the sound plugged into the front....note its bassy when i roll off the bass and mid and roll up the highs...

not cool...what can i do to fix this?!

or is it the pedal?

or my loop?


or i just should quit at buying effects lol


Do you lose gain?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
enforcer
post Apr 5 2009, 01:39 AM
Post #5


GMC:er
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 1.202
Joined: 23-September 08
From: Istanbul
Member No.: 5.945



I wont make any comments on this or you wont like it smile.gif


--------------------


incoming spoiler read it at your own risk!


Spoiler:


Vigier G.V Wood HH
American Stratocaster Maple Standart with X2N bridge pickups
Samwick Artist custom modified Baswood Lespaul with S.Duncan JB and N56 pickups
Self made Fretless Strat type made of Rosewood/Maple with self wound Neck and Ibanez V8 Bridge Pickups
Floor Pod 2.0 Amp Simulation System
Pod Xt Pro Rack Amp Simulation System
Digitech TSR 12 Rack Effect and Studio Reverb
Behringer Composer Rack Compressor Expander
Morley Bad Horsie Wah Pedal
Behringer FB1010 Floor Board



it, surely, spoiled me!!!


and may the force be with you :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Apr 5 2009, 09:45 PM
Post #6


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



What amp do you use Marc?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marc_Maiden
post Apr 6 2009, 04:20 PM
Post #7


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.164
Joined: 23-October 08
From: Fremont, CA
Member No.: 6.124



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Apr 5 2009, 01:45 PM) *
What amp do you use Marc?



1995 mesa boogie mark I reissue

and to the above,
i havent had the chance to try it with other amps, right now it does lose a little gain thats for sure, not too bad thouugh


--------------------
- Marc
Current Set up:
Atomic Reactor 2x12 Cab/power amp with a Digitech rp1000 as a preamp
Schecter c1 plus electric guitar

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Apr 6 2009, 09:37 PM
Post #8


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Perhaps the amp is sensitive, it is best to check out with other amps. Also, if your amp has series effects loop, and this stomp is digital, it is possible that it will digitalize the sound that comes from the amp, and this way cause problem.

This post has been edited by Ivan Milenkovic: Apr 6 2009, 09:37 PM


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2017 - 12:42 AM