Reply to this topicStart new topic
> Emir's Rock Ballad Sound Settings
peixe
post May 2 2009, 09:25 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



Hi Emir!

Could you please post your settings that you use for this lesson?
I'm trying to dial in that right sound but I seem to have some problems with it.

Thanks!

PS: Could not find Emir's personal forum so I posted it here, hope it's allright smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 2 2009, 09:54 PM
Post #2


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



Hi

I use Amplitube 2 and Sonar 7 Producer Edition.

These jpgs show everything. In Amplitube 2 you have amp model and stomp (pedals)

EQ and Delay come with Sonar but you can use any other EQ and Delay with these settings.

I hope this will help.




Attached image(s)
Attached Image Attached Image Attached Image Attached Image
 


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peixe
post May 2 2009, 11:22 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



Thanks a lot man! biggrin.gif

It really helped me!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 3 2009, 12:18 AM
Post #4


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



You are welcome smile.gif


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peixe
post May 3 2009, 12:31 AM
Post #5


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



I'll try to post something and mp3 or a video as soon as I can play it a bit better! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 3 2009, 12:52 AM
Post #6


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



QUOTE (peixe @ May 3 2009, 12:31 AM) *
I'll try to post something and mp3 or a video as soon as I can play it a bit better! smile.gif


I'd love to see that. These same settings are almost the same on most of my latest lessons


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peixe
post May 3 2009, 11:52 AM
Post #7


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



Ok smile.gif

I'm having some troubles with AmpliTube, when I run it as an effect for my audio channel in Cubase, it does not seem to work.. there is no IN-signal for some reason. What can this be?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 3 2009, 12:16 PM
Post #8


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



QUOTE (peixe @ May 3 2009, 11:52 AM) *
Ok smile.gif

I'm having some troubles with AmpliTube, when I run it as an effect for my audio channel in Cubase, it does not seem to work.. there is no IN-signal for some reason. What can this be?


In your recording track turn the little speaker icon ON


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peixe
post May 3 2009, 12:34 PM
Post #9


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



I already have it turned on :S I don't understand why it does not work. When I run Amplitube alone, it works perfectly.. so there's nothing wrong with the sound.


Edit: The IN-signal reaches the audio-channel, but it doesn't send them to the Amplitube fx channel for some reason.

This post has been edited by peixe: May 3 2009, 12:37 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 3 2009, 12:37 PM
Post #10


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



QUOTE (peixe @ May 3 2009, 12:34 PM) *
I already have it turned on :S I don't understand why it does not work. When I run Amplitube alone, it works perfectly.. so there's nothing wrong with the sound.


The last thing I can think of is that you need to set your track output to Amplitube, not to sound card output. It will show in yout output list. Have you tried that?


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peixe
post May 3 2009, 12:42 PM
Post #11


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 67
Joined: 9-April 07
From: Umeå, Sweden
Member No.: 1.508



I did that and it works! biggrin.gif

Thanks alot man!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post May 3 2009, 12:45 PM
Post #12


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



QUOTE (peixe @ May 3 2009, 12:42 PM) *
I did that and it works! biggrin.gif

Thanks alot man!


Great smile.gif


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th September 2017 - 05:24 AM