Reply to this topicStart new topic
> Vst In Cubase? Help! :o
Pizzoaro
post Aug 7 2009, 01:04 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 460
Joined: 23-December 07
From: Tonsberg Norway
Member No.: 3.577



Okay so i finally have to start using cubase...
I use Cubase 4, and i wanna try to get the new toontrack Superior drummer into it. HOW do i do that?

ps: superior is NOT an ezdrummer modelpack, its a new software...


--------------------
"Never give up!"



My Youtube

Check out pictures of my band here ---> Bandpictures! Remember to leave a comment!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Aug 7 2009, 02:30 PM
Post #2


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



First you install Superior Drummer on your PC. SD is not working as standalone software, it only works as VST instrument plugin in DAW. Open Cubase and go to PROJECT> INSERT TRACK>INSTRUMENT TRACK, and there you will see the list of possible VST instruments available. Superior drummer should be there.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pizzoaro
post Aug 7 2009, 03:06 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 460
Joined: 23-December 07
From: Tonsberg Norway
Member No.: 3.577



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Aug 7 2009, 03:30 PM) *
First you install Superior Drummer on your PC. SD is not working as standalone software, it only works as VST instrument plugin in DAW. Open Cubase and go to PROJECT> INSERT TRACK>INSTRUMENT TRACK, and there you will see the list of possible VST instruments available. Superior drummer should be there.


Ok found it. Do u know how to use it xD


--------------------
"Never give up!"



My Youtube

Check out pictures of my band here ---> Bandpictures! Remember to leave a comment!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muris Varajic
post Aug 7 2009, 03:12 PM
Post #4


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.459
Joined: 22-June 07
From: Sarajevo,Bosnia
Member No.: 2.159



QUOTE (Pizzoaro @ Aug 7 2009, 04:06 PM) *
Ok found it. Do u know how to use it xD


You can drag-drop midi grooves on the same channel for starters,
I guess SD has groves library, I never tried it myself.
Or you can draw your own grooves in Midi Editor using pencil tool. smile.gif


--------------------
Youtube
MySpace
Website



Album "Let It Out" on
iTunes
and CD Baby

Check out my video lessons and instructor board!

The Pianist
tune is progress,check it out!

"ok.. it is great.. :P

have you myspace? Can i to personalize this for you guy?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Aug 7 2009, 03:18 PM
Post #5


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



SD doesn't have it's own MIDI grooves. You have to draw the MIDI yourself. If you have EZD or some expansion you can load that and drag&drop EZD grooves on the SD instrument track and SD will play those MIDI's, or as Muris said, you can draw them manually with a mouse. I find mouse drawing very effective, and not so slow once you get used to it.
If you want you can check out this Monster MIDI Packs from Toontrack for only 19$. It's well worth it, and compatible with SD.



This post has been edited by Ivan Milenkovic: Aug 7 2009, 03:19 PM


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pizzoaro
post Aug 7 2009, 03:38 PM
Post #6


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 460
Joined: 23-December 07
From: Tonsberg Norway
Member No.: 3.577



Ok thanks guys, but if i have a midi file, can i just drag it to the track?


--------------------
"Never give up!"



My Youtube

Check out pictures of my band here ---> Bandpictures! Remember to leave a comment!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muris Varajic
post Aug 7 2009, 04:08 PM
Post #7


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.459
Joined: 22-June 07
From: Sarajevo,Bosnia
Member No.: 2.159



QUOTE (Pizzoaro @ Aug 7 2009, 04:38 PM) *
Ok thanks guys, but if i have a midi file, can i just drag it to the track?


Yes you can.
Actually I'm not sure if drag-drop would work from anywhere on HD
but you can import that midi file for sure.
File-Import-midi file, should be there. smile.gif


--------------------
Youtube
MySpace
Website



Album "Let It Out" on
iTunes
and CD Baby

Check out my video lessons and instructor board!

The Pianist
tune is progress,check it out!

"ok.. it is great.. :P

have you myspace? Can i to personalize this for you guy?"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Aug 7 2009, 08:59 PM
Post #8


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Pizzoaro @ Aug 7 2009, 04:38 PM) *
Ok thanks guys, but if i have a midi file, can i just drag it to the track?


Yes you can, import the drums only midi file to the track on which you have Superior drummer assigned and you are ready to go! Some midi files will need rearranging if they are not made with the same drum map, for those you will see/hear which element you need to move to right place (hihat, snare etc).


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th May 2017 - 08:10 AM