Reply to this topicStart new topic
> Capturing 2 Cameras At The Same Time, with Sony Vegas
Ivan Milenkovic
post Aug 24 2009, 01:59 PM
Post #1


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Did anyone try this?

I am thinking of getting quality logitech webcam for my picture-in-picture videos, so that the small video will be recorder with the webcam, and the main video will be recorded with my regular DV cam.

DV cam is connected via Firewire and webcam will be connected via USB

Is there a way of capturing both videos at the same time with ease? Possibly in Vegas Pro 8 ?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Aug 25 2009, 04:10 PM
Post #2


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



nobody? andrew? unsure.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jafomatic
post Aug 25 2009, 04:12 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 1.049
Joined: 6-May 09
From: Austin, TX
Member No.: 7.145



I believe you can arm those tracks for recording just like the ones for audio. I don't know how heavy it will be on your computer's processor, but it looks like the technology is there.

I don't have a second camera with which to test this, sorry.


--------------------
::jafomatic


http://jafomatic.net/tunes/ <-- Here lies the master collection of my collaboration and other improvisation recordings.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gus
post Aug 25 2009, 04:40 PM
Post #4


GMC:er
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 999
Joined: 21-January 08
From: Brazil/Denmark
Member No.: 3.920



Yeah. That would be nice.

I've been thinking of setting up 2 computers to shot out videos from 2 angles, but doing it with one would be better for sure!

I am sure Andrew will have something to add. I remember this video collab where he had awesome takes...


--------------------
my "Thank you GMC!" video

If you like it please vote in the competition ;-)

Gus Stairway to Guitar Heaven - my practice agenda

Check out my lesson here Phrygian Dominant Solo lesson


Gear : Ibanez RGT320q (I just love the neck-thru sustain), Washburn EA-20SDL (acoustic 6 string), Standard strat (Mexico), POD X3 Live

Some of my Guitar heroes: Jimmy Page, Slash, Kirk Hammett, Augusto Licks, Joe Satriani, Gus G, David Gilmour, Mark Knopfler...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pedja Simovic
post Aug 25 2009, 04:44 PM
Post #5


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 8.109
Joined: 13-September 08
From: Nis, Serbia
Member No.: 5.892



I am also very curious now as I have two camcorders and would love to try to capture them at the same time!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Aug 25 2009, 04:44 PM
Post #6


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.087
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



I think Andrew might be away on vacation! However this could perhaps be the solution:
http://www.manycam.com/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Aug 25 2009, 09:58 PM
Post #7


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Hmm, I tried it, but works only with USB webcams. I'll try to think up some way to do it. I know Vegas has an option for multiple cam capturing, I just cannot find it yet


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Aug 28 2009, 01:43 AM
Post #8


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



I am really interested in this one as well! I don't think though its possible to capture two streams in vegas, especially from firewire and usb. Vegas has multicam option but its for editing mode, not capture. (which works really well btw) smile.gif
Now you could capture from firewire cam in vegas and at the same time capture the webcam in some web cam specific software. (one that comes with logitec cam for example)...I guess it could work as those are two completely different sources.


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Aug 28 2009, 08:14 PM
Post #9


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Thanks for the tip Bogdan, will try that way. That seems reasonable enough, just wanted to make sure that there isn't that option in Vegas. Some third party capturing app will handle this job then smile.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post Aug 29 2009, 10:15 PM
Post #10


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



I will try what Bogdan said. It would be great to see it works.


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Aug 30 2009, 05:43 PM
Post #11


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Aug 28 2009, 09:14 PM) *
Thanks for the tip Bogdan, will try that way. That seems reasonable enough, just wanted to make sure that there isn't that option in Vegas. Some third party capturing app will handle this job then smile.gif



QUOTE (Emir Hot @ Aug 29 2009, 11:15 PM) *
I will try what Bogdan said. It would be great to see it works.


Let me know how it works! It would be an interesting option for PiP videos smile.gif


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sinisa Cekic
post Aug 31 2009, 12:22 PM
Post #12


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.649
Joined: 15-October 08
From: Belgrade,Serbia
Member No.: 6.085



I have Hercules deluxe webcam and its corresponding recording software, tried several times but just I'm not satisfied
with resolution ! I think that all webcams have that problem of granular images dry.gif
Haven't tried to edit it, well i might be surprised..
Find one that has a microphone of course, for easy sync .

edit:
look at this one ,a new HD webcam same brand, for 60$ !!!
HERE

This post has been edited by Sinisa Cekic: Aug 31 2009, 12:31 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Sep 1 2009, 04:44 PM
Post #13


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Hmm I'm a bit sceptical about this webcam being able to capture 30fps @ 720p and that costs 60$, but I would definitely like to see it in action. It would be awesome if the video quality would be good.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post Sep 1 2009, 05:25 PM
Post #14


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



QUOTE (Bogdan Radovic @ Aug 30 2009, 05:43 PM) *
Let me know how it works! It would be an interesting option for PiP videos smile.gif

Unfortunately I couldn't manage. In Vegas I couldn't set the source for both cameras at the same time. I opened Premiere Pro and Vegas at the same time. Premiere was capturing my webcam but the picture was all black smile.gif Only Vegas did the job with the normal camera.


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Sep 2 2009, 09:26 PM
Post #15


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Hmm, perhaps using one lightweight capturing software for webcam, instead of heavy artillery Premiere smile.gif


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew Cockburn
post Sep 5 2009, 02:16 PM
Post #16


Moderation Policy Director
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 10.459
Joined: 6-February 07
From: CT, USA
Member No.: 1.167



Sorry for being late - I don;t believe it is possible in Vegas, although it is a cool idea!

Adobe has a program called "On Location" used for capture that seems to be a lot more sophisticated, maybe that could do it, but you would need the Adobe Creative Suite which is a little expensive.


--------------------
Check out my Instructor profile
Live long and prosper ...

My Stuff:

Electric Guitars : Ibanez Jem7v, Line6 Variax 700, Fender Plus Strat with 57/62 Pickups, Line6 Variax 705 Bass
Acoustic Guitars : Taylor 816ce, Martin D-15, Line6 Variax Acoustic 300 Nylon
Effects : Line6 Helix, Keeley Modded Boss DS1, Keeley Modded Boss BD2, Keeley 4 knob compressor, Keeley OxBlood
Amps : Epiphone Valve Jnr & Head, Cockburn A.C.1, Cockburn A.C.2, Blackstar Club 50 Head & 4x12 Cab
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pedja Simovic
post Sep 5 2009, 02:19 PM
Post #17


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 8.109
Joined: 13-September 08
From: Nis, Serbia
Member No.: 5.892



I also tried capturing my digital camcorder in Vegas with web cam but it just didn't work. Could not find option in Vegas for multiple capturing and assigning different devices to each capture.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Sep 5 2009, 08:49 PM
Post #18


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Thanks for the clarification Andrew. It seems rather strange that they didn't implement this feature, maybe in some next version.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan Radovic
post Sep 5 2009, 08:54 PM
Post #19


Bass & Beginner Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.612
Joined: 30-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.410



QUOTE (Andrew Cockburn @ Sep 5 2009, 03:16 PM) *
Sorry for being late - I don;t believe it is possible in Vegas, although it is a cool idea!

Adobe has a program called "On Location" used for capture that seems to be a lot more sophisticated, maybe that could do it, but you would need the Adobe Creative Suite which is a little expensive.


That's some interesting info Andrew! So that new adobe program "On Location" is able to capture simultaneously 2 firewire cams on one PC? That would be really sweet option. I do have 4 firewire inputs on my PC so I guess its not impossible.


--------------------
For GMC support please email support (at) guitarmasterclass.net
Check out my lessons and my instructor board.
Check out my beginner guitar lessons course! ; Take a bass course now!
My solo and band songs : Keep Going On, Night Vibe, Kad Te Vidim, Susret, Plava Silueta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew Cockburn
post Sep 7 2009, 12:52 AM
Post #20


Moderation Policy Director
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 10.459
Joined: 6-February 07
From: CT, USA
Member No.: 1.167



QUOTE (Bogdan Radovic @ Sep 5 2009, 03:54 PM) *
That's some interesting info Andrew! So that new adobe program "On Location" is able to capture simultaneously 2 firewire cams on one PC? That would be really sweet option. I do have 4 firewire inputs on my PC so I guess its not impossible.


I'm not sure that it can now sad.gif I have Adobe Production suite so I have the program and I checked into it a little more after I posted and I don't think it can do it. I would guess that one concern would be the ability of a firewire controller to handle 2 streams at once - 2 PCs for capture may be the only option here.


--------------------
Check out my Instructor profile
Live long and prosper ...

My Stuff:

Electric Guitars : Ibanez Jem7v, Line6 Variax 700, Fender Plus Strat with 57/62 Pickups, Line6 Variax 705 Bass
Acoustic Guitars : Taylor 816ce, Martin D-15, Line6 Variax Acoustic 300 Nylon
Effects : Line6 Helix, Keeley Modded Boss DS1, Keeley Modded Boss BD2, Keeley 4 knob compressor, Keeley OxBlood
Amps : Epiphone Valve Jnr & Head, Cockburn A.C.1, Cockburn A.C.2, Blackstar Club 50 Head & 4x12 Cab
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th March 2017 - 02:18 PM