Reply to this topicStart new topic
> Recording With Reaper & Podxt Live, no sound playback
Rowan
post Sep 15 2009, 01:51 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 120
Joined: 8-February 09
From: Glasgow
Member No.: 6.757



Hi,

I have been following this guide on how to record properly with Reaper and my PODxt Live for making guitar covers however I have a few questions:

1) When I hit PLAY to hear anything on Reaper it doesnt play. If I change it from ASIO to DirectSound I hear it fine but he doesnt have that in the guide, how can I get around this?

2) Is this the best method for recording guitar covers?

Thanks,

-R


--------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jackson RR24 Snow White
Schecter C-1 Exotic Star w/ EMG 81-85
LINE6 PODxt Live w/ all additional patches
Peavey Valveking 112 w/ Celestion Vintage 30

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

https://www.youtube.com/ScottR31
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Sep 15 2009, 02:08 PM
Post #2


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



Try the audio options in the control panel, set Playback through your POD


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rowan
post Sep 15 2009, 02:16 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 120
Joined: 8-February 09
From: Glasgow
Member No.: 6.757



When you go into Playback options m8 theres no selections just alot of tick boxes sad.gif

Main reason im doing this is because the sound I get from playing via my Peavey VK112 and what I record is different so I just wanna try and find a level ground if not then just make sure the recordings are accurate.

Also sorry heres the video:
https://www.youtube.com/watch?v=vk320uu-2pk

This post has been edited by Rowan: Sep 15 2009, 02:27 PM


--------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jackson RR24 Snow White
Schecter C-1 Exotic Star w/ EMG 81-85
LINE6 PODxt Live w/ all additional patches
Peavey Valveking 112 w/ Celestion Vintage 30

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

https://www.youtube.com/ScottR31
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Sep 15 2009, 02:30 PM
Post #4


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



QUOTE (Rowan @ Sep 15 2009, 03:16 PM) *
When you go into Playback options m8 theres no selections just alot of tick boxes sad.gif

Windows Vista eh?
I'm had then, I'm on XP myself on my music computer


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rowan
post Sep 15 2009, 02:34 PM
Post #5


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 120
Joined: 8-February 09
From: Glasgow
Member No.: 6.757



Im actually on Windows 7 lol.

Heres a screenshot if it helps:



--------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jackson RR24 Snow White
Schecter C-1 Exotic Star w/ EMG 81-85
LINE6 PODxt Live w/ all additional patches
Peavey Valveking 112 w/ Celestion Vintage 30

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

https://www.youtube.com/ScottR31
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Sep 15 2009, 02:38 PM
Post #6


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



QUOTE (Rowan @ Sep 15 2009, 03:34 PM) *
Im actually on Windows 7 lol.

Heres a screenshot if it helps:


Ok, not in Reaper. Lookin Windows control panel for Sound->Playback


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rowan
post Sep 15 2009, 02:45 PM
Post #7


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 120
Joined: 8-February 09
From: Glasgow
Member No.: 6.757



Oh, I think that wont work though as I had a YouTube video open at the time and it was outputing sound fine.

I'll try again just now though just to check

Got it all setup fine,

I play a song in iTunes it plays fine

I went into Reaper, set it all up with ASIO and no sound, change it to DirectSound and it works fine.

sad.gif


--------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jackson RR24 Snow White
Schecter C-1 Exotic Star w/ EMG 81-85
LINE6 PODxt Live w/ all additional patches
Peavey Valveking 112 w/ Celestion Vintage 30

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

https://www.youtube.com/ScottR31
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Toni Suominen
post Sep 16 2009, 06:26 AM
Post #8


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.038
Joined: 2-December 07
From: Rauma, Finland
Member No.: 3.434



Is there like a "monitor" button on the track settings? If so, that has to be disabled when playing back the audio.


--------------------
Gear:
-PRS Custom 22
-Edwards Les Paul
-PodXT
-Ibanez Acoustic


Check out my lessons and my instructor profile!

My Youtube channel

My Last.FM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2017 - 05:46 PM