Reply to this topicStart new topic
> Abelton (pod Stuid Ux1)
ruben_mcn
post Nov 15 2009, 12:33 AM
Post #1


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 910
Joined: 5-October 09
From: Portugal
Member No.: 7.681



Can you put your backingtracks on abelton ??? how ??? cause they don´t appear in the program search option and i can´t drag them to the program neither ..=S


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
post Nov 15 2009, 12:40 PM
Post #2


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Yes - you need to point Ableton at the folder where you have stored the tracks. You can then drag and drop the backing tracks to the interface and it will load as an audio file.

If Ableton can't see the file then you can direct it to search if it's in a bookmarked folder. Click the icon that looks like a folder with the number '1' in it - over on the far left of the Ableton screen, it's one of 7 small icons that go down the screen just below the menu bar. Then click the magnifying glass icon and it will bring up a search field. Just type in the name of the the file you need.

Alternatively if it isn't in a bookmarked folder you can point Ableton directly at the folder where the tracks are. Click the folder icon again. Double click the top one called 'Parent Folder' and keep clicking it until you get the drives for your pc. Click the arrow against the drive where you've stored the audio folder. It will now display the top directories for that drive. You now branch to your folder.


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruben_mcn
post Nov 15 2009, 10:39 PM
Post #3


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 910
Joined: 5-October 09
From: Portugal
Member No.: 7.681



the files don´t apear on the search engine .. i can see alll the folders but there is nothing inside when i open them :S


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Keilnoth
post Nov 16 2009, 07:50 AM
Post #4


Learning Apprentice Player
*

Group: Members
Posts: 686
Joined: 10-April 09
From: Switzerland
Member No.: 7.035



The search engine only search in the currently selected Ableton folder (1, 2, 3, etc...). You should see MP3s if you're in the good folder.


--------------------

My Guitars: Fender Stratocaster Billy Corgan Signature, Ibanez RG270
My Amp: Peavey Bandit 112
My Pedals: Blackstar HT-Dual, Boss DD-7, Boss CS-3, Boss RC-20
My Wishlist: New bridge + Pickups for my Ibanez, EHX POG2, EHX Cathedral / Holy Grail
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruben_mcn
post Nov 16 2009, 02:35 PM
Post #5


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 910
Joined: 5-October 09
From: Portugal
Member No.: 7.681



i can see the tracks when they are in wav .. but i can´t see the mp3´s is this normal ??


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
post Nov 16 2009, 03:15 PM
Post #6


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



I an see both - I don't know though if there is a restriction on files types depending on whether you have the full version or a 'lite' version of Live! Mine's a full version btw.


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Keilnoth
post Nov 16 2009, 03:50 PM
Post #7


Learning Apprentice Player
*

Group: Members
Posts: 686
Joined: 10-April 09
From: Switzerland
Member No.: 7.035



I have the lite version and can see the MP3 files. But you cannot read MP3 if you have a v4 or lower.


--------------------

My Guitars: Fender Stratocaster Billy Corgan Signature, Ibanez RG270
My Amp: Peavey Bandit 112
My Pedals: Blackstar HT-Dual, Boss DD-7, Boss CS-3, Boss RC-20
My Wishlist: New bridge + Pickups for my Ibanez, EHX POG2, EHX Cathedral / Holy Grail
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruben_mcn
post Nov 16 2009, 08:43 PM
Post #8


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 910
Joined: 5-October 09
From: Portugal
Member No.: 7.681



I have the live lite vs. 7 and i can´t see or drag or do anything with mp3


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th December 2017 - 01:48 PM