9 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Gmc Redesign!
Henrik Skotth
post Nov 26 2009, 06:35 PM
Post #1


GMC Tech & Community Manager
*

Group: Members
Posts: 443
Joined: 19-December 06
Member No.: 994



Hi guys!

For those of you who don't know me, I'm in charge of the web development team for GMC. Kristofer has just spent two days here with us at The Farm (the company which does most of the tech work here at GMC), working with the finishing touches for the new site design! Kristofer is now on his way home, and asked me to post the following message for all of you smile.gif

Here goes, straight from Kristofer:

As you have probably noticed we have launched the new design today.

The development team will be alert to fix possible bugs - and we are grateful if you report anything you might find. The coming weeks' development work will be devoted to fixing remaining flaws and bugs.

Some of the new features such as the video chat statistics in the header involve third party services - and will therefore not work right now (but we are working on them in this very moment).

We have also done some improvements to GMC back bone scripts and software - one example of this is that you no longer need two different usernames/password for the videos and forum. These background improvements will allow us to develop very cool features in the future.

If you check out the start page you will find some cool new stuff under featured content! Some extra credits: Thank you Fran for your wiki work and Marcus Lavendell for the Lesson Oldies video medley.


--------------------
Tech manager @ GMC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Canis
post Nov 27 2009, 09:21 AM
Post #2


Learning Rock Star
Group Icon

Group: GMC Wiki:er
Posts: 3.319
Joined: 22-October 07
From: Molde, Norway
Member No.: 3.108



Awesome news! The site looks great! (even though I'm having some forum-bugs)

Bring our thanks to everyone involved! ^^


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Nov 27 2009, 09:32 AM
Post #3


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.258
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



Hi Canis good to see you here - hopefully people will gradually drop in! (not all people are seeing the new site with this post yet)

We will do our best to fix the bugs the coming week(s) - for now I am happy if people manage to login and check the lessons! smile.gif

edit- forum avatars and uploads should be back as soon as possible.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Canis
post Nov 27 2009, 09:43 AM
Post #4


Learning Rock Star
Group Icon

Group: GMC Wiki:er
Posts: 3.319
Joined: 22-October 07
From: Molde, Norway
Member No.: 3.108



Ooh.. Then please allow me to say: FIRST!!!! biggrin.gif biggrin.gif (After Henrik, of course..tongue.gif )


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gitarrero
post Nov 27 2009, 09:46 AM
Post #5


Accomplished Rock Star
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 4.059
Joined: 24-June 08
From: Rottweil, Germany
Member No.: 5.361



Hi Kris,
the new design looks great! At the moment I'm having trouble with my bookmarks, meaning the videos won't load. When I click on one of my bookmarks, let's say "power metal rhythm guitar", the site will appear, I can see the instructors description of the lesson and all, but the video doesn't load. I can play videos of recent lessons that are not in my bookmarks...
And I can't seem to find the comment-section under the videos anymore. Has it been disabled?


--------------------
Check my band project with fellow GMCer VilleFIN
Facebook
Youtube
Soundcloud
Twitter
Instagram



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Nov 27 2009, 10:07 AM
Post #6


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.258
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



QUOTE (Gitarrero @ Nov 27 2009, 09:46 AM) *
And I can't seem to find the comment-section under the videos anymore. Has it been disabled?


It works a little differently now - click the white field in the upper corner that says "Give Feedback etc"


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jerry Arcidiacon...
post Nov 27 2009, 10:07 AM
Post #7


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.220
Joined: 2-August 07
From: Turin, Italy
Member No.: 2.464



The home page looks great smile.gif
The only thing I notice it's too much "white" behind the forum pages...
Let's wait a little wink.gif


--------------------

::: Main Gear :::

Guitars : Washburn N4 Vintage | Washburn N2 | Washburn WI67Pro | Washburn WG-587 | Washburn EA20B
Amps : Laney GH50L (head) | Laney GS410 & GS212IE (cabinets) | Rocktron PROGAP Ultra (rack preamp) | Rocktron Velocity 150 (power amp) | Marshall VS230 (combo)
FXs : Rocktron Intellifex + custom pedalboard (check my video demo)
Other : Shredneck | Intellitouch PT10 tuner
Picks : Esseti Picks

Software & Recording Gear : Cubase 4 | Overloud TH1 | Mackie Onyx 400F | EZdrummer | Korg Pandora PX4D


-------------------------------------------------------

myspace.com/jerryarcidiacono

Check out my video lessons and instructor board!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mattias_farm
post Nov 27 2009, 10:07 AM
Post #8


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 24
Joined: 20-August 08
From: Sweden
Member No.: 5.730



QUOTE (Gitarrero @ Nov 27 2009, 09:46 AM) *
Hi Kris,
the new design looks great! At the moment I'm having trouble with my bookmarks, meaning the videos won't load. When I click on one of my bookmarks, let's say "power metal rhythm guitar", the site will appear, I can see the instructors description of the lesson and all, but the video doesn't load. I can play videos of recent lessons that are not in my bookmarks...
And I can't seem to find the comment-section under the videos anymore. Has it been disabled?


Hi there Gitarrero. I'm yet another of the developers assisting Kris in bringing GMC even further =)

Big thanks for the quick feedback =) We found a issue with the video you mentioned and that should be fixed now.

Please give us more feedback if you have further problems and we'll get on em asap.

//Mattias B


--------------------
---------------------------------------------------------
Mattias, assisting developer of Guitarmasterclass.net
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gitarrero
post Nov 27 2009, 10:20 AM
Post #9


Accomplished Rock Star
Group Icon

Group: Student Instructor
Posts: 4.059
Joined: 24-June 08
From: Rottweil, Germany
Member No.: 5.361



Hi Kris and Matthias,
thanks for your help, everything works fine now. All my bookmarks work, and I even found the feedback-section biggrin.gif
Very good work on the site and quick help, what more could a customer want? tongue.gif
btw, Kris, I just listened to your hilarious "Mittwoch"-song...great work, but your german...but other germans told you that already cool.gif
Very rammsteinish indeed, we need more of this!
Do you want a grammar challenge?
Zeitreisen werden Grammatik komplizierter gemacht haben.

Grüße aus Münster

Gitarrero

This post has been edited by Gitarrero: Nov 27 2009, 10:24 AM


--------------------
Check my band project with fellow GMCer VilleFIN
Facebook
Youtube
Soundcloud
Twitter
Instagram



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Nov 27 2009, 10:24 AM
Post #10


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.258
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



QUOTE (Jerry Arcidiacono @ Nov 27 2009, 10:07 AM) *
The home page looks great smile.gif
The only thing I notice it's too much "white" behind the forum pages...
Let's wait a little wink.gif


Jerry - Maria had the same problem and we fixed it by clearing her cookies, could you try it?

Usually under tools > settings


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jerry Arcidiacon...
post Nov 27 2009, 10:24 AM
Post #11


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.220
Joined: 2-August 07
From: Turin, Italy
Member No.: 2.464



After entering a lesson, the right column "reccomended lessons" shows the same avatar for each lesson.


--------------------

::: Main Gear :::

Guitars : Washburn N4 Vintage | Washburn N2 | Washburn WI67Pro | Washburn WG-587 | Washburn EA20B
Amps : Laney GH50L (head) | Laney GS410 & GS212IE (cabinets) | Rocktron PROGAP Ultra (rack preamp) | Rocktron Velocity 150 (power amp) | Marshall VS230 (combo)
FXs : Rocktron Intellifex + custom pedalboard (check my video demo)
Other : Shredneck | Intellitouch PT10 tuner
Picks : Esseti Picks

Software & Recording Gear : Cubase 4 | Overloud TH1 | Mackie Onyx 400F | EZdrummer | Korg Pandora PX4D


-------------------------------------------------------

myspace.com/jerryarcidiacono

Check out my video lessons and instructor board!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post Nov 27 2009, 10:25 AM
Post #12


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



I like the new front page design. I can't see the header in the forum section and buttons are a bit displaced. I gues some CSS fixes need to be done. I am using the latest Firefox. Nice work anyway.


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Nov 27 2009, 10:28 AM
Post #13


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.258
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



QUOTE (Emir Hot @ Nov 27 2009, 10:25 AM) *
I like the new front page design. I can't see the header in the forum section and buttons are a bit displaced. I gues some CSS fixes need to be done. I am using the latest Firefox. Nice work anyway.


Emir could you also try clearing your cookies? (just deleting GMC cookies should do the trick - you don't need to delete all of them of course)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jerry Arcidiacon...
post Nov 27 2009, 10:38 AM
Post #14


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.220
Joined: 2-August 07
From: Turin, Italy
Member No.: 2.464



QUOTE (Kristofer Dahl @ Nov 27 2009, 10:24 AM) *
Jerry - Maria had the same problem and we fixed it by clearing her cookies, could you try it?

Usually under tools > settings


Ok, this message is from Firefox but it works also from IE8 now smile.gif


--------------------

::: Main Gear :::

Guitars : Washburn N4 Vintage | Washburn N2 | Washburn WI67Pro | Washburn WG-587 | Washburn EA20B
Amps : Laney GH50L (head) | Laney GS410 & GS212IE (cabinets) | Rocktron PROGAP Ultra (rack preamp) | Rocktron Velocity 150 (power amp) | Marshall VS230 (combo)
FXs : Rocktron Intellifex + custom pedalboard (check my video demo)
Other : Shredneck | Intellitouch PT10 tuner
Picks : Esseti Picks

Software & Recording Gear : Cubase 4 | Overloud TH1 | Mackie Onyx 400F | EZdrummer | Korg Pandora PX4D


-------------------------------------------------------

myspace.com/jerryarcidiacono

Check out my video lessons and instructor board!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristofer Dahl
post Nov 27 2009, 10:49 AM
Post #15


GMC Founder & Rocker
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 15.258
Joined: 15-August 05
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 2



QUOTE (Jerry Arcidiacono @ Nov 27 2009, 10:38 AM) *
Ok, this message is from Firefox but it works also from IE8 now smile.gif


Ok then it's probably because an old "remember me" cookie was stored in firefox from the old site - should be fixed if you remove that cookie (we are investigating a way to do this in our end so that everybody doesnt need to do it)

By the way here is how the forum should look:



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jerry Arcidiacon...
post Nov 27 2009, 10:51 AM
Post #16


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 3.220
Joined: 2-August 07
From: Turin, Italy
Member No.: 2.464



QUOTE (Kristofer Dahl @ Nov 27 2009, 10:45 AM) *
Ok then it's probably because an old "remember me" cookie was stored in firefox from the old site - should be fixed if you remove that cookie (we are investigating a way to do this in our end so that everybody doesnt need to do it)


Well, I meant that on Firefox it worked fine without erasing the cookies, while I did it on IE8.


--------------------

::: Main Gear :::

Guitars : Washburn N4 Vintage | Washburn N2 | Washburn WI67Pro | Washburn WG-587 | Washburn EA20B
Amps : Laney GH50L (head) | Laney GS410 & GS212IE (cabinets) | Rocktron PROGAP Ultra (rack preamp) | Rocktron Velocity 150 (power amp) | Marshall VS230 (combo)
FXs : Rocktron Intellifex + custom pedalboard (check my video demo)
Other : Shredneck | Intellitouch PT10 tuner
Picks : Esseti Picks

Software & Recording Gear : Cubase 4 | Overloud TH1 | Mackie Onyx 400F | EZdrummer | Korg Pandora PX4D


-------------------------------------------------------

myspace.com/jerryarcidiacono

Check out my video lessons and instructor board!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emir Hot
post Nov 27 2009, 10:55 AM
Post #17


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 7.201
Joined: 14-July 08
From: London UK
Member No.: 5.490



I removed cookies and now is ok but the site loads very slow. Wherever I click I wait 5-7 sec for the page to open. It asked me 5 times for the username and password and it didn't go through. When I clicked on forum link it logged me in but it didn't tell me that I'm actually logged in.


--------------------
Check out my <a href="https://www.guitarmasterclass.net/instructor/Emir-Hot" target="_blank">Instructor profile</a>

www.emirhot.com
www.myspace.com/emirhotguitar
www.myspace.com/sevdahmetal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
post Nov 27 2009, 11:02 AM
Post #18


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Same here Emir. First log after resetting cookies I was told to log back in, did that and then got a 'site down' message. Logged back in and was then linked to the site history. Relogged twice and finally got through...

Mine however showed me as logged in.

This is on FF 3.5.5


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Staffy
post Nov 27 2009, 11:06 AM
Post #19


Learning Tone Master
Group Icon

Group: MVC
Posts: 2.294
Joined: 18-June 09
From: Genarp, Sweden
Member No.: 7.291



I have cleaned all cookies and tmp. internet files, but there's still no header in the forums in IE8...

//Staffay


--------------------


Guitars: Ibanez AM-200, Ibanez GB-10, Fender Stratocaster Classic Player, Warmouth Custom Built, Suhr Classic Strat, Gibson Les Paul Standard 2003, Ibanez steel-string
Amps: Fender Hot Rod Deluxe, Marshall JMP 2103, AER 60
Effects: BOSS DD-20, Danelectro Trans. Overdrive, TC-Electronics G-Major, Dunlop Wah-wah, Original SansAmp, BOSS DD-2
Music by Staffy can be found at: Staffay at MySpace
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sollesnes
post Nov 27 2009, 11:23 AM
Post #20


Learning Tone Master
*

Group: Members
Posts: 1.940
Joined: 18-January 09
Member No.: 6.623



Looks good! Going to spend some time looking around and trying things out. smile.gif
Yesterday, with the forum down, was the most boring day I've had in some time tongue.gif

The website seems a bit slow, but it might just be me. Forum looks good to me as well.
Got a "You are not allowed to reply to this topic"-like message first two times I tried writing this. I think I figured it out now biggrin.gif

When I click to edit the post, the display to choose between quick edit and Full Editor mode is displayed far off in the right bottom corner.

This post has been edited by Sollesnes: Nov 27 2009, 11:24 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd July 2017 - 03:52 PM