Reply to this topicStart new topic
> Problem Wih Pod Sound
daman23
post Jul 2 2011, 08:40 PM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 58
Joined: 14-June 10
Member No.: 10.638



Hello

I dialed in exaclty this tone:
https://www.youtube.com/watch?v=nsS2OjCyF98

I listen both with monitors, and headphones. I tried switching tone on guitar, tone knob and volume knob on guitar, different volumes. Nothing worked. I dunno really how to say in english, but a disturbing noice covers the whole sound.

Translation says:
NOISE
HUM
ROAR
SOUGH
MURMUR
RUSH
SWELL
WHISTLER

Well I have the pod close to my PC, PC is under my desktop and the POD is on it with the monitors. What can be the problem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TylerT
post Jul 2 2011, 09:35 PM
Post #2


Guitar Hero
*

Group: Members
Posts: 295
Joined: 24-September 07
From: Canada
Member No.: 2.856



QUOTE (daman23 @ Jul 2 2011, 03:40 PM) *
Hello

I dialed in exaclty this tone:
https://www.youtube.com/watch?v=nsS2OjCyF98

I listen both with monitors, and headphones. I tried switching tone on guitar, tone knob and volume knob on guitar, different volumes. Nothing worked. I dunno really how to say in english, but a disturbing noice covers the whole sound.

Translation says:
NOISE
HUM
ROAR
SOUGH
MURMUR
RUSH
SWELL
WHISTLER

Well I have the pod close to my PC, PC is under my desktop and the POD is on it with the monitors. What can be the problem?


Could be your pickups!

Do you have single coil pickups? or humbuckers?


--------------------
My Website
My Youtube

Main Guitars:
- Agile Interceptor Pro 725
- EBMM John Petrucci Signature
- Axl Badwater

Amps/Effects:
- Avid Eleven Rack
- Hughes & Kettner Switchblade
- Pod X3 Live
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SpaseMoonkey
post Jul 2 2011, 09:50 PM
Post #3


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 951
Joined: 8-May 11
From: Warren, Ohio
Member No.: 12.764



What output setting are you placing the pod on? I use an HD500 I set mine to studio it cuts down on a lot of noise and boosts the level a bit and then I just edit the EQ/Compression on the track itself.


--------------------
Guitars:
Ibanez RG920QM (Black Ice) , Ibanez S770PB (Natural Flat) , Ibanez RG470XL (Black Perl) , Squire IV Jazz Bass (Sunburst)
Gear:
Kemper Profiling Amp , Mesa Mark 5:25

My YouTube Page.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Jul 2 2011, 11:10 PM
Post #4


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



maybe no need to activate the noise gate. Turn it up until the noise goes away.

It's typical that different environments and different equipment will cause different levels of noise so your own level of noise would not be the same as in the example tone.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daman23
post Jul 3 2011, 10:29 AM
Post #5


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 58
Joined: 14-June 10
Member No.: 10.638



QUOTE (MickeM @ Jul 2 2011, 10:10 PM) *
maybe no need to activate the noise gate. Turn it up until the noise goes away.

It's typical that different environments and different equipment will cause different levels of noise so your own level of noise would not be the same as in the example tone.


Ive done everything he did, all settings on the pod, studio etc. Noise gate is turned on with the instructors settings.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fran
post Jul 3 2011, 11:37 AM
Post #6


Learning Rock Star - Wiki Coordinator
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 7.940
Joined: 20-November 07
From: Spain
Member No.: 3.338



Check how it sounds unplugging it from the laptop (don't connect using USB). Does it still make that sound?

Have you heard that sound before when connecting the POD through USB to the laptop?


I ask this because that happenned to me with an older laptop I had. It seems some laptops have a bad earthing problem in their USB ports, that is an issue when using PODs etc. Hope it's not the case.


--------------------
Guitars:
Fender American Deluxe Stratocaster, Ibanez RG2570MZ, Epiphone SG G-400
Amp:
Vox AC4TVH head + V112TV cab
Effects:
Vox Satchurator, Vox Time Machine, Dunlop CryBaby, Boss MT-2, Boss CE-5, Boss TU-2, Boss ME-70
Recording:
Line-6 POD X3 + FBV-Express, Pandora PX5D

GMC wants YOU to take part in our Guitar-Wikipedia!
Have a good time reading great articles and writing your own with us in our GUITAR WIKI!
Share your playing and get Pro-advice from our Instructors: Join REC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MickeM
post Jul 3 2011, 11:41 AM
Post #7


Born of NWOBHM, Moderation Team Leader
*

Group: Members
Posts: 8.562
Joined: 9-January 07
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 1.062



QUOTE (daman23 @ Jul 3 2011, 11:29 AM) *
Ive done everything he did, all settings on the pod, studio etc. Noise gate is turned on with the instructors settings.

Yeah, but turn it up to remove the noise. The instructor setting is useless for you. You have to use the noise gate to remove YOUR noise.

QUOTE (daman23 @ Jul 2 2011, 09:40 PM) *
Well I have the pod close to my PC, PC is under my desktop and the POD is on it with the monitors. What can be the problem?

Noise from all these.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Jul 3 2011, 09:06 PM
Post #8


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Can you somehow record this noise and post here?


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daman23
post Jul 3 2011, 09:09 PM
Post #9


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 58
Joined: 14-June 10
Member No.: 10.638



QUOTE (Ivan Milenkovic @ Jul 3 2011, 08:06 PM) *
Can you somehow record this noise and post here?


Sure
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2017 - 09:50 PM