Reply to this topicStart new topic
> Logic Pro - World Class Daw In The App Store, Price reduced to $200 for a shocking amount of content/sounds/lib
Todd Simpson
post Dec 17 2011, 01:00 AM
Post #1


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



If you are an apple user, and have not tried LOGIC, now it is in the "App Store" and only $199 and still comes with hundreds of gigabytes of additional content such as loops, libraries, instruments, midi, fx, etc. It is quite simply the best DAW I've ever touched and has the richest feature set of any DAW I've even heard about. Beyond Pro Tools, Beyond, Reaper, Cubase, etc. It's honestly the pinnacle of software recording technology IMHO. The fact that Apple will sell it for the cost of a plugin is staggering.

It works with Video as welll. You can score feature films with it. So doing audio for video collabs is a snap smile.gif

http://itunes.apple.com/us/app/logic-pro/id459578486?mt=12

Attached Image
Attached Image


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirJamsalot
post Dec 17 2011, 01:22 AM
Post #2


Learning Rock Star
*

Group: Members
Posts: 1.226
Joined: 4-May 10
From: Bay Area, California
Member No.: 10.312



Guess I'll have to buy a Mac so I can get Logic Pro!

fast forward to 6:30 to get the full effect!



--------------------
The more I practice, the more I wish I had time to practice!
My Band Forum: http://passionfly.site/chat

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Todd Simpson
post Dec 17 2011, 02:35 AM
Post #3


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



QUOTE (SirJamsalot @ Dec 16 2011, 07:22 PM) *
Guess I'll have to buy a Mac so I can get Logic Pro!


I was really only talking to Mac folks here. If you are not a Mac user already, buying an entire system just to use certain software is just too expensive in most cases. But if you have already invested in a Mac, and don't have LOGIC, your missing out on the best DAW for the Apple platform. And now that it costs less than many standard plugins, it merits a looks.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Feather
post Dec 17 2011, 02:59 AM
Post #4


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 4.332
Joined: 21-November 11
From: Los Angeles
Member No.: 14.398



I'm using Logic for all my recordings I absolutely love it!!!
The only thing that is kinda annoying is that Logic runs AU plugins instead of VST like pro tools and some good plugins have only VST
The good thing is that with Logic you are not gonna be limited with tracks like in pro tools LE and if you will go with apogee products you will not have any problems with logic!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Todd Simpson
post Dec 17 2011, 04:40 AM
Post #5


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



QUOTE (Alex Feather @ Dec 16 2011, 08:59 PM) *
I'm using Logic for all my recordings I absolutely love it!!!
The only thing that is kinda annoying is that Logic runs AU plugins instead of VST like pro tools and some good plugins have only VST
The good thing is that with Logic you are not gonna be limited with tracks like in pro tools LE and if you will go with apogee products you will not have any problems with logic!!!


A good point! It's an APPLE product so it's all AU plugins, all the time. So far, all my plugins are AU compatible, but there are some killer plugins out there that are VST only.

Also a great point about PRO TOOLS LE, the track limitation is a real knock against pro tools. At a similar price point, you can have unlimited tracks in LOGIC.

The Apogee stuff is great in general! They use quality parts and have really good pre-amps built in. A fine choice for any DAW.

Todd


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TimMcG
post Dec 17 2011, 06:21 AM
Post #6


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 7-December 11
From: Denver CO
Member No.: 14.551



One thing to note is that Apple decoupled MainStage from Logic. It is also in the App Store for $30.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Todd Simpson
post Dec 17 2011, 07:11 AM
Post #7


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



QUOTE (TimMcG @ Dec 17 2011, 12:21 AM) *
One thing to note is that Apple decoupled MainStage from Logic. It is also in the App Store for $30.


Another great point smile.gif For those that don't know, MAINSTAGE is sort of like GUITAR RIG but made by Apple and works really well with LOGIC. However, for the same money I would have to suggest OVERLOUD TH1 TRIODE in it's place, but that's just me :smile.gif

Here is a sample from a custom TH1 patch I just uploaded. Enjoy!

https://www.guitarmasterclass.net/guitar_fo...st&p=558436

This post has been edited by Todd Simpson: Dec 17 2011, 07:15 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rammikin
post Dec 17 2011, 09:45 AM
Post #8


Experienced Rock Star
*

Group: Members
Posts: 730
Joined: 4-November 10
Member No.: 11.529



QUOTE (Alex Feather @ Dec 17 2011, 01:59 AM) *
some good plugins have only VST


These days it's extremely rare for a plugin to be available in VST but not audio unit. If you have one though, you can use FXpansion's VST-AU adapter to create an AU version of it.

This is the second dramatic price reduction of Logic since Apple bought it. When you consider the quality and variety of plugins it includes, the value is really amazing. At some point, unfortunately, this will probably start killing the competition. For anybody working primarily in audio processing, cubase IMHO still has the advantage of better audio editing and mixing, and probably always will until Logic is rewritten from scratch. And it probably will be rewritten. Steve Jobs reportedly nearly had an apoplexy when he saw Logic's user interface :-).



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Frederik
post Dec 17 2011, 09:52 AM
Post #9


Learning Tone Seeker
*

Group: Members
Posts: 616
Joined: 30-January 09
From: Aalborg, Denmark
Member No.: 6.696



Is this the full version? or whats the catch?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Todd Simpson
post Dec 17 2011, 01:01 PM
Post #10


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



QUOTE (Frederik @ Dec 17 2011, 03:52 AM) *
Is this the full version? or whats the catch?


FULL VERSION, no catch smile.gif The truth is, software is a really competitive segment and with players like REAPER essentially giving their product away, the competition is fierce. Also, with Apple the APP STORE means they dont' have to print up CD/DVD sets or paper user manuals which makes the software nearly free (beyond bandwidth) for them to distribute.

A perfect storm of market forces essentially. So take advantage! I never thought LOGIC PRO would be available at this price point. It was around a thousand bucks not to long ago.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Milenkovic
post Dec 17 2011, 02:25 PM
Post #11


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 25.396
Joined: 20-November 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 3.341



Should be a great opportunity for Mac users, thanks for sharing this info Todd. Very useful news.


--------------------
- Ivan's Video Chat Lesson Notes HERE
- Check out my GMC Profile and Lessons
- (Please subscribe to my) YouTube Official Channel
- Let's be connected through ! Facebook! :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maharzan
post Dec 17 2011, 04:21 PM
Post #12


Veteran Guitar Lord
*

Group: Members
Posts: 2.333
Joined: 2-May 09
From: Kathmandu
Member No.: 7.127



I was a Pro Tools fan and been using since 2005. But recently I switched to Logic mainly coz their annoying anti piracy usb key. You have to stick it to run it and you cannot use another USB port properly. I have spent enough and man even to upgrade, you have to pay like 300 bucks. If you don't love your customers, well you get what you sow. Now, I m a Logic fan. Works like a breeze and it works very well with my Axe Fx II as well. Great news its just 199 now, wow!!

This post has been edited by maharzan: Dec 17 2011, 04:30 PM


--------------------
Checkout my YouTube & my band Nissim's YouTube channels.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Frederik
post Dec 17 2011, 05:03 PM
Post #13


Learning Tone Seeker
*

Group: Members
Posts: 616
Joined: 30-January 09
From: Aalborg, Denmark
Member No.: 6.696



and then you get all the updates and stuff? what if it soon changes to logic 10?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maharzan
post Dec 17 2011, 05:18 PM
Post #14


Veteran Guitar Lord
*

Group: Members
Posts: 2.333
Joined: 2-May 09
From: Kathmandu
Member No.: 7.127



If its a new version, I guess you will have to upgrade as with anything. But I am sure you don't have to pay heavily like others. smile.gif


--------------------
Checkout my YouTube & my band Nissim's YouTube channels.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daniel Realpe
post Dec 17 2011, 05:50 PM
Post #15


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 5.655
Joined: 11-October 09
From: Bogota
Member No.: 7.694



bargain! I love Logic, I use it now!


--------------------
Visit my:
INSTRUCTOR PROFILE

"If a composer could say what he had to say in words he would not bother trying to say it in music."
Gustav Mahler


Subscribe to my Youtube Channel here
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Todd Simpson
post Dec 21 2011, 07:51 AM
Post #16


GMC:er
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 14.132
Joined: 23-December 09
From: Atlanta, Georgia, USA
Member No.: 8.794



QUOTE (maharzan @ Dec 17 2011, 10:21 AM) *
I was a Pro Tools fan and been using since 2005. But recently I switched to Logic mainly coz their annoying anti piracy usb key. You have to stick it to run it and you cannot use another USB port properly. I have spent enough and man even to upgrade, you have to pay like 300 bucks. If you don't love your customers, well you get what you sow. Now, I m a Logic fan. Works like a breeze and it works very well with my Axe Fx II as well. Great news its just 199 now, wow!!



BINGO! PRO TOOLS is a bit too hung up on USB KEY/DONGLE thing and it's really annoying. Some plugins even try that same crap! I refuse to participate in that. To each his own and all, but having to lug hardware keys around and switching them betwen rigs is just a massive pain and I just won't do it. So yeah, LOGIC RULES! Software authorization only, no usb dongles! And enough plugins built in right out the gate to get you started. smile.gif

At this price point, it just KILLS! 200 bux is practically giving it away given the quality and feature set. It even does full surround sound mixing if you want. smile.gif



QUOTE (Frederik @ Dec 17 2011, 11:03 AM) *
and then you get all the updates and stuff? what if it soon changes to logic 10?


If they upgrade I doubt it will be soon. They just now put LOGIC 9 in the APP STORE. When they do upgrade, I'm guessing the price will be about half the APP cost. But honestly, at this price point, who cares? Let' em upgrade it smile.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th March 2017 - 11:37 PM