Reply to this topicStart new topic
> Who Can Help Me, Need a theme song to loop
snackajacks
post Sep 19 2012, 10:40 AM
Post #1


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 741
Joined: 10-May 11
From: Netherlands
Member No.: 12.787



hey guys, as you know I am doing a game architecture education and haven't forgotten about you , and I need your help smile.gif
can anybody loop this song in a way that nobody recognizes this transistion between the end and the start ?

So I need to loop it, and I can program it looping but where do I need to cut it to make it good ?

hope you guys can help me

Cheers

Marc


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PosterBoy
post Sep 19 2012, 11:06 AM
Post #2


Learning Roadie
*

Group: Members
Posts: 2.425
Joined: 26-October 11
From: Galway, Ireland
Member No.: 14.225



Knowing the temp helps, so you can put it in an audio application and see it in bars and beats. Then it's finding the right place musically where the end flows into the beginning. Can you post the music and we'll have a better idea


--------------------
Currently Working on

PosterBoy's Modern Riffing with Gabriel

PosterBoy's Bootcamp with Todd



Gear
Tyler Burning Water 2K
Burny RLG90 with BK Emeralds
Fender US Tele with BK Piledrivers
Axe Fx Ultra - GCP Pro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Saoirse O'Shea
post Sep 19 2012, 11:39 AM
Post #3


Moderator - low level high stakes
Group Icon

Group: GMC Senior
Posts: 6.173
Joined: 27-June 07
From: Espania - Cadiz province
Member No.: 2.194



Use non-destructive slip audio to help identify where you want the transition point and place the fade to cross on a zero intersection to avoid clicks. If there is a tempo shift between start of the song and the end you may need to timeshift the track appropriately using elastic audio/warp or something similar.


--------------------
Get your music professionally mastered by anl AES registered Mastering Engineer. Contact me for Audio Mastering Services and Advice and visit our website www.miromastering.com

Be friends on facebook with us here.

We use professional, mastering grade hardware in our mastering studo. Our hardware includes:
Cranesong Avocet II Monitor Controller, Dangerous Music Liasion Insert Hardware Router, ATC SCM Pro Monitors, Lavry Black DA11, Prism Orpheus ADC/DAC, Gyratec Gyraf XIV Parallel Passive Mastering EQ, Great River MAQ 2NV Mastering EQ, Kush Clariphonic Parallel EQ Shelf, Maselec MLA-2 Mastering Compressor, API 2500 Mastering Compressor, Eventide Eclipse Reverb/Echo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
snackajacks
post Sep 19 2012, 11:51 AM
Post #4


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 741
Joined: 10-May 11
From: Netherlands
Member No.: 12.787



https://www.youtube.com/watch?v=uF5bNOlGpFs&feature=fvst this theme, so it needs a loop


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriel Leopardi
post Sep 19 2012, 01:54 PM
Post #5


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 28.445
Joined: 3-March 07
From: Argentina
Member No.: 1.289



You could do this with any audio editor software like Soundforge or Audition. Do you have to loop the whole song?


--------------------
My lessons

Do you need a Guitar Plan?
Join Gab's Army

Check my band:Cirse
Check my soundcloud:Soundcloud

Please subscribe to my:Youtube Channel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
snackajacks
post Sep 19 2012, 03:50 PM
Post #6


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 741
Joined: 10-May 11
From: Netherlands
Member No.: 12.787



jup it is for a game background sound, the user will not notice that it loops, So I just need to know where to cut exactly, I know how I can set the loop but not where I need to cut because it will sound shabby


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriel Leopardi
post Sep 19 2012, 07:55 PM
Post #7


Instructor
Group Icon

Group: GMC Instructor
Posts: 28.445
Joined: 3-March 07
From: Argentina
Member No.: 1.289



QUOTE (snackajacks @ Sep 19 2012, 11:50 AM) *
jup it is for a game background sound, the user will not notice that it loops, So I just need to know where to cut exactly, I know how I can set the loop but not where I need to cut because it will sound shabby



If you use Soundforge, you have to click where you want to start the loop, right click, snap to zero and then insert a marker (I think that you do it just click M key on your keyboard). Then go to where you want to end the loop and do the same (snap to zero + marker). No ou have a region selected delimited. Do a double click there to select the region and copy it into a new file. No you are ready to duplicate this take all the times that you need.


--------------------
My lessons

Do you need a Guitar Plan?
Join Gab's Army

Check my band:Cirse
Check my soundcloud:Soundcloud

Please subscribe to my:Youtube Channel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
snackajacks
post Sep 20 2012, 12:50 PM
Post #8


GMC:er
*

Group: Members
Posts: 741
Joined: 10-May 11
From: Netherlands
Member No.: 12.787



yes I know how to loop, but I want to know where I need to cut it to make it sound right smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th March 2017 - 03:46 PM